Terug naar overzicht

Misdaadverhaal van Tiburce Oger en Philippe Pelaez dit voorjaar bij Silvester

30 januari 2023 Vooruitblik

Silvester bracht uit Angoulême de vertaalrechten mee van L'Enfer pour l'Aube (De Hel voor Zonsopgang), een nieuwe reeks van Tiburce Oger en Philippe Pelaez. Dit voorjaar is de vertaling van deel 1 gepland. Het Franse deel 2 verschijnt in maart 2023.

Tiburce Oger kennen we al langer van westerverhalen als Het Pad van de Schimmen, Buffalo Runner, Ghost Kid en Go West Young Man, evenals van fantasyreeksen als Gorn, De Herberg aan het Eind van de Wereld, Vrouwe Bussums en De Smaragdridders en het aangrijpende one-shot Mijn Oorlog. Philippe Pelaez zien we de laatste jaren almaar meer opduiken. Hij schreef onder meer De Bultenaar van Montfaucon, Oliver & Peter, Oorlogswijn, Parallel en Een Stukje Spinazietaart.

L'Enfer pour l'Aube brengt ons terug naar het florerende Parijs van 1903. De ene na de andere prominente persoon wordt uitgeschakeld door een vreemdeling met een rode sjaal om zijn gezicht. Hij laat telkens een gouden Louis-muntstuk achter bij elk van zijn slachtoffers en werkt samen met de gevreesde Apaches (Parijse straatboeven) om terreur te zaaien in de hoofdstad. Wat is hun doel?

Terug naar overzicht