Terug naar overzicht

Mamacumba, een volgende strip van Loisel

16 mei 2021 Vooruitblik

Régis Loisel heeft altijd meerdere ijzers in het vuur liggen. Momenteel werkt hij aan het scenario van Een Godverdomse Klootzak deel 3 voor tekenaar Olivier Pont, samen met Serge Le Tendre schrijft hij het laatste album in de reeks Op Zoek naar de Tijdvogel - Voor de Zoektocht voor tekenaar David Etien en hij neemt er als tekenaar en co-scenarist nog een nieuw project bij waarin fantasywezens opduiken. Hier zie je twee nog niet geretoucheerde pagina's uit Mamacumba dat hij uitdoktert met Jean-Blaise Djian, met wie Loisel De Grote Dode schreef. Het zal verschijnen bij Rue de Sèvres, de uitgever van de Franstalige versie van Een Godverdomse Klootzak. Mamacumba wordt een one-shot van een honderdtal pagina's.

Een hiernavolgend project voor Loisel moet normaal gezien het dikke sequelalbum van Op Zoek naar de Tijdvogel worden dat hij opnieuw zelf zal tekenen. Daarin wordt het verhaal verteld van een oudere Bolster en we zouden ook Hermelijn terugzien.

Ook nog dit: eind januari 2022 plant uitgeverij Fantagraphics Books een Amerikaanse editie van Loisels Mickey Mouse-avontuur Zombokoffie. Onder de titel Zombie Coffee verschijnt het album eveneens op horizontaal formaat, maar dan wel in een staande slipcase zodat kopers het rechtstaand in hun boekenkast kunnen opbergen. Deze versie zal 24,99 dollar kosten.

Terug naar overzicht