Laatste album van De Kinderen van de Wind in december 2023

5 september 2023 Vooruitblikken

Binnenkort proberen we het najaarsprogramma van Daedalus te presenteren. Hier is alvast één titel omdat we daar toch al een tijdje op wachten.

In 2019 publiceerde Daedalus het eerste deel van het laatste tweeluik van François Bourgeons historische saga De Kinderen van de Wind. Dat tweeluik heet Het Bloed van de Kersentijd en de start daarvan werd officieel uitgegeven als deel 7.1. Rue des Martyrs is deel 7.2 en dat verschijnt op 15 december in het Nederlands. Bourgeon werkte er vier jaar lang aan. Hij bouwde er onder meer een Parijse wijk voor na als schaalmodel. Het album telt 136 pagina's en zal 34,95 euro kosten. Met dit album sluit Bourgeon zijn reeks af.

De inhoud: "Na de gewelddadige aanvaring van Klervi met haar pooier, besluit Zabo het Bretonse meisje ver weg van Parijs in veiligheid te brengen. Op hun trein naar Bretagne vertelt Zabo aan haar protégee over de trauma’s die ze zelf heeft opgelopen tijdens de ‘Semaine sanglante’, en over haar deportatie naar de strafkolonie op Nieuw-Caledonië, samen met Louise Michel en Henri Rochefort, twee figuren uit de Parijse Commune..."

Franse integrale

De Franse versie van dit album is vorig jaar verschenen. Op 17 januari 2024 bundelt uitgeverij Delcourt de complete reeks in een luxueuze integrale van maar liefst 656 pagina's. Daar zal je 150 euro voor moeten neertellen. De reeks startte in 1980 en met tussenpozen van vele jaren breidde Bourgeon vervolgen en nieuwe cyclussen aan zijn oorspronkelijke vijfluik. Hieronder zie je alvast de cover van de geplande integrale.