Terug naar overzicht

Klotehumor en Lulu en Nelson in november bij Silvester

15 september 2021 Vooruitblik

Van het programma van Silvester in november stellen we alvast deze twee volstrekt uiteenlopende titels voor. Klotehumor verschijnt in softcover, Lulu en Nelson in softcover en hardcover.

Klotehumor

Frédéric Thébaull, beter gekend als Tebo, kennen we van de Mickey Mouse-hommage De Jeugd van Mickey en in het Frans van onder meer de geweldige superheldenparodie Captain Biceps en de recentere fantasyreeks Raowl. Voor het satirische stripblad Fluide Glacial tekent hij de gagreeks Les Fables aves du Poil dat als Klotehumor bij Silvester verschijnt.

Hierin komen Batman, Tarza, Asterix, Luke Skywalker, zombies, een onzedelijke wolf en andere personages uit de popcultuur aan bod voor een goede portie ongeremde en zowaar grensoverschrijdende humor, gaande van parodieën over pipi-kaka-humor tot gags die je rooie oortjes bezorgen.

Lulu en Nelson 1

Start van een avontuurlijke trilogie waarin ook emoties én educatieve momenten zijn ingelast. Tekenares Aurélie Neyret kennen we nog van de zeer goed jeugdreeks Het Dagboek van Cerise. De scenaristen Charlotte Girard en Jean-Marie Omontdebuteren met Lulu en Nelson in het Nederlands.

"Voorjaar 1964, Napels, Italië. De tienjarige Lucia maakt met haar vader, Roberto, deel uit van een circusgezelschap en is vooral dol op haar leeuw, Cyrus. Maar na een vreselijke brand waarbij ze alles verliest, besluit ze haar verdriet te boven te komen en een plannetje te smeden... In Zuid-Afrika heb je een heleboel leeuwen! Vol van haar ideeën loopt ze weg en gaat ze aan boord van een vrachtschip, waar ze nog net op het nippertje gezelschap krijgt van haar vader. Wanneer ze in Durban aankomen, ontdekken ze een land dat geplaagd wordt door ongelijkheid. Per ongeluk raken ze verstrikt in een demonstratie, en dan wordt Roberto gearresteerd omdat hij Nelson probeert te verdedigen, een jonge zwarte jongen die door een gewetenloze politieagent wordt geslagen... En zo worden Lulu en Nelson, die niets gemeen lijken te hebben, verenigd in een en dezelfde strijd: die voor vrijheid."

Terug naar overzicht