Kathleen in Berlijn 61

4 maart 2023 Vooruitblikken

Na Glimlach 58, Leopoldstad 60, Brussel 43 en Inno 67 keert hoofdrolspeelster Kathleen Van Overstraeten dit najaar terug bij uitgeverij Anspach en in de goede handen van tekenaar Baudouin Deville, scenarist Patrick Weber en inkleurster Bérengère Marquebreucq. Ditmaal beleeft ze een spionageavontuur in 1961 in Berlijn via de Franse kustgemeente Saint-Raphaël en Brussel. De crowdfunding voor enkel het Franstalige album heeft na één dag dag al ruimschoots zijn minimumbudget gehaald.

De voorstelling van het album: "Na een paar dagen vakantie stappen Kathleen en haar partner Gérard op een slaaptrein naar Brussel. Daar ontmoet ze Annelore, een Duitse celliste. De twee vrouwen kunnen het goed met elkaar vinden en spreken af om samen te gaan eten. 's Avonds, net wanneer Kathleen en Gérard de restauratiewagen hebben bereikt, stopt de trein abrupt. Iemand heeft het alarm laten afgaan. Kathleen heeft een voorgevoel en gaat op zoek naar de muzikante. Ze is nergens te vinden en heeft haar kostbare viool in haar hut achtergelaten. Kathleen haalt de viool terug en vraagt zich af wat er achter de verdwijning van de Duitse vrouw zit. Gretig om de viool terug te krijgen, gaat Kathleen op onderzoek uit in Oost-Berlijn, waar de mythische muur tussen Oost en West wordt opgetrokken. Maar waarom houden Stasi-agenten elke beweging van haar in de gaten?"

Vorig jaar verscheen er geen album van Kathleen. Toen maakte Baudouin Deville een uitstapje naar de Belgische kust met het door Rudi Miel geschreven album De Haan 1933 over het verblijf van Albert Einstein aldaar. Ook Patrick Weber werkte vorig jaar even samen met een andere tekenaar voor een album bij Anspach. Met tekenaar Olivier Wozniak maakte hij het gesmaakte detectiveverhaal Oostende 1905 met koning Leopold II in een belangrijke bijrol.

Hieronder zie je voorsmaakjes uit Berlijn 61.