Terug naar overzicht

Integrale van Tillieux's Héroïc-verhalen

25 september 2021 Vooruitblik

Éditions de l'Élan voltooide inmiddels de complete reeks Félix van Maurice Tilieux in elf bijzonder indrukwekkende integrales met vele extra's. Daarnaast geeft het ook andere bundels uit met oud werk van Tillieux, voornamelijk uit het Belgische stripblad Héroïc-Albums. Jammer genoeg enkel in het Frans.

Eind november staat een volgende integrale gepland waarin alle realistische stripverhalen uit Héroïc-Albums uit 1947 tot 1951 worden gebundeld. Het gaat om twaalf verhalen in diverse genres: western en over trappers, avonturen in de jungle, politie- en zeevaartverhalen, oorlog in Korea, peplum,... Daarbovenop staan alle oorspronkelijke aankondigingen en de covers opgenomen en een achtergronddossier van Daniel Depessemier over de bronnen die inspiratie gaven voor elk verhaal. In een ander dossier buigt Étienne Borgers zich over Franstalige geïllustreerde kranten uit de periode 1930 tot 1950. Borgers heeft nog Natasja en De Vliegenierster geschreven voor François Walthéry, een goede vriend van Tillieux. Hij werkte ook het tweede verhaal van Tillieux's Paul Panters af voor tekenaar Jean-Luc Delvaux.

De dossiers zijn in vierkleurendruk en de stripverhalen als facsimilé. Het zal meer dan 200 pagina's dik zijn en dus ook weer enkel in het Frans te verschijnen.

Terug naar overzicht