Glénat in februari 2023

21 december 2022 Vooruitblikken

Almaar meer reeksen van Glénat verschijnen in vertaling bij andere uitgeverijen, zoals Dark Dragon Books en Daedalus. In kwartaal 1 van 2023 brengt de groep Standaard Uitgeverij onder de uitgeversnaam Glénat slechts twee albums zelf uit in het Nederlands, allebei in februari.

De integrale van Conquistador, door Philippe Xavier en Jean Dufaux, was al eerder aangekondigd, maar raakte uitgesteld. Nieuwe info is dat er ook een luxe van zal verschijnen met linnen rug en gesigneerde prent in een oplage van 165 exemplaren. Verkoopprijs: 79,95 euro. Vooruitbestellen bij je winkelier is aangeraden.

Conquistador integraal

Voor wie de historisch gesitueerde, vierdelige reeks Conquistador van Philippe Xavier en Jean Dufaux liever in hardcover leest, biedt deze integrale in kleur soelaas. 

"Sinds hun aankomst in Amerika werden Hernán Cortés en zijn leger door de Azteekse keizer Moctezuma als goden beschouwd. Cortés werkt echter al lang niet meer voor de verre Spaanse kroon, maar enkel voor zichzelf... Wanneer Cortés op een strafexpeditie vertrekt die hem aan zijn trouw moet herinneren, stuurt hij een bont gezelschap van soldaten en huurlingen eropuit om Moctezuma's kostbare schat te stelen. De trouwe soldaat Hernando Royo is één van hen... De groep avonturiers wordt al snel uitgedund door een mysterieus wezen dat hen de jungle in achtervolgt. Mythisch wezen of menselijke moordenaar? De voorouderlijke en machtige Azteekse legenden val je niet straffeloos aan... Een beklemmende en mystieke avonturensaga met een vleugje fantasie, van de auteurs van Kruistocht."

De Grote Zeeslagen 17

In het Frans zit deze historisch-educatieve reeks al aan deel 19. Met het door Jean-Yves Delitte geschreven en getekende deel 17 wordt de vertaalachterstand wat ingehaald. In maart verschijnt deel 1 van zijn nieuwe reeks De Buizerd bij Standaard Uitgeverij.

"De grootste zeeslag uit de geschiedenis. In 1944 winnen de geallieerden herhaaldelijk van de asmogendheden. In de Stille Oceaan werden de Marianen heroverd door het Amerikaanse leger en werd de weg vrijgemaakt voor een massale aanval op Japan. Om het keizerlijke leger in het nauw te drijven, besloten de Amerikanen de Filipijnen binnen te vallen om de aanvoerroutes af te snijden en de vliegvelden op het land over te nemen. Leyte, gelegen in het centrum van de Filipijnse archipel, was het eerste eiland dat door deze aanval werd getroffen. De Amerikanen willen koste wat het kost winnen. De ingezette armada was de grootste aller tijden. Ze hadden echter geen rekening gehouden met de extreme vastberadenheid van de Japanners, die al hun krachten bundelden in een wanhopig tegenoffensief. Even leek het alsof de geschiedenis het bekende spreekwoord ‘het geluk helpt de dapperen’ nog kracht zou bijzetten, want ondanks het flagrante overwicht van de Amerikanen bleef de uitkomst van de strijd enige tijd onzeker. Gelukkig voor het lot van de wereld keerde de Japanse bravoure en het eerste 'officiële' gebruik van kamikazes het tij niet. De geallieerden zouden weer winnen."