Einde van Dating for Geeks in 2024

3 juli 2023 Vooruitblikken

Op sociale media deelt Kenny Rubenis niet alleen stroken van zijn komische reeks Dating for Geeks, maar ook nieuws. Vandaag had hij te melden dat de stripreeks begin 2024 stopt. Hij kondigt meteen een nieuw project aan, want stoppen met strips is zeker niet aan de orde. Lees hieronder zijn bericht.

"Goed nieuws allemaal! Vanaf morgen weer nieuwe afleveringen van Dating for Geeks. Daarmee eindigt de zomerstop van afgelopen maand en is de strip er weer tot het einde van het jaar, met drie updates per week! En dan ook meteen het andere nieuws...

Op woensdag 3 januari 2024 verschijnt de laatste aflevering van Dating for Geeks online, en eindigt de strip, na precies tien jaar en één dag. Cue de epic boss battle-muziek. We're in the endgame now. Series finale-tijd.

Ik loop al een tijdje met het idee om een einde aan de strip te schrijven, en het tienjarig jubileum is een mooi moment daarvoor. Ik heb tegen die tijd dan zestien stripalbums volgetekend (zo'n 800 pagina's!) en daarna is het wel tijd voor iets nieuws. Ik heb al jaren verschillende ideeën voor verhalen/boeken waar ik nooit aan toe kom, en waar ik dan eindelijk tijd voor ga hebben. Het is geen Dating for Geeks, maar iets wat jullie vast óók leuk gaan vinden. Ik hoop dat jullie als die tijd eenmaal komt, ook die strips willen gaan lezen.

Maar voor het zover is, moet er nog een hoop gebeuren! Zowel binnen de strip, als achter de schermen! Eind van deze maand is er bijvoorbeeld een weekendlange online signeersessie met livestream, waarin ik jullie veel meer zal vertellen dan ik nu hier kan doen, en jullie verdere vragen (ja, ook over Sidequest, ik ben het niet vergeten) kan beantwoorden. Binnenkort snel meer informatie daarover, en over hoe je dan een gesigneerd album kan bestellen.

Het belooft een spannend half jaar te worden, met veel twists en turns en ook een aantal momenten waarop ik jullie allemaal nog een keer in het echt kan gaan zien. En natuurlijk een hoop stripjes om om te lachen (en als ik mijn werk goed doe, tegen het einde aan ook een aantal waarbij je een traantje weg zal moeten pinken. ;))

Voor nu, tot morgen, met gewoon een nieuw strookje!"

In 2019 stopte de Nederlandse versie van de gratis krant Metro met het publiceren van stroken van Dating for Geeks. Dankzij een succesvolle crowdfundactie kon Kenny Rubenis online met de strip doorgaan. Sporadisch is de stripreeks ook in Eppo te lezen. Uitgeverij L publiceert nog steeds elk nieuw album.