Eind oktober bij Uitgeverij Personalia

19 oktober 2022 Vooruitblikken

Eind oktober verschijnen drie gloednieuwe albums bij Uitgeverij Personalia. Ze zijn toevallig alle drie geschreven door de Nederlandse scenarist Willem Ritstier. De softcoveralbums tellen 48 pagina's en kosten 9,95 euro.

Jeff Rylander 1

Nieuwe avonturenreeks van Eric Heuvel en Willem Ritstier. Het maandelijks verschijnende MaXiX geniet de eer om deze reeks voor te publiceren. Het tweede verhaal loopt op dit moment in het blad.

"Achtervolgd door het verleden, heden met uitzicht op een onzekere toekomst, beweegt Jeff Rylander zich soepel door het leven. Als gemankeerde schrijver annex copywriter heeft hij zich teruggetrokken in een appartement van het Marona Resort op Curaçao waar hij van de eigenaar, Arthur Natjeman, gratis mag wonen in ruil voor wat hand-en-spandiensten.

In Paniek op Curaçao brengt hij niet alleen zichzelf in gevaar, maar sleept hij ook zijn vriend en vriendin, Domdou en Hilda Sommelbi, mee in het avontuur. Criminelen, politie, jaloerse echtgenoten en ‘die man uit Nederland’ zitten hem achterna. En dan is er natuurlijk die hond..."

Luthon-Höge 1

Nieuwe detectivereeks van Michiel Offerman (StarBarz) en Willem Ritstier. De verhalen verschijnen in voorpublicatie in het stripblad MaXiX.

"Op 18 juli 1952 komt inspecteur Reimst Cloissé aan in Luthon-Höge. Hij neemt de plaats in van de onlangs overleden inspecteur Alain Souchon. Op het eerste gezicht lijkt Luthon-Höge een rustig dorpje, maar dat is slechts schijn. Lijken in de kast zijn er genoeg, maar ook op de begraafplaats vind je ze terug. Cloissé belandt in een waar wespennest en elke poging die hij onderneemt om misdaden op te lossen wordt in de kiem gesmoord. Niet in de laatste plaats door zijn superieur, hoofdinspecteur LaCase."

Saul 3

De verhalen van de sf- en fantasyreeks Saul verschijnen in voorpublicatie in StripGlossy, maar tussen elk nummer liggen telkens verscheidene maanden. Dan liever het album waarbij je het verhaal in één keer kan uitlezen. De Huurlingen van Barkahn is het derde avontuur door Apriyadi Kusbiantoro en Willem Ritstier.

"Noodgedwongen nemen Saul en Lea dienst in het huurlingenleger van Barkahn. De huurlingen zijn op weg naar de stadstaat Ignor, die belegerd wordt door de troepen van Naknamore, de grootvorst van de stadstaat Rongji. Naknamore heeft Ignor belegerd omdat zijn dochter gevangengehouden wordt door de grootvorst van Ignor. Binnen een dag wordt zij 18 jaar en wanneer de grootvorst van Ignor om middernacht met haar trouwt, wordt hij automatisch ook grootvorst van Rongji. Zo staat het geschreven in de wet. Doordat de stadstaat Ignor midden in een meer ligt is een belegering de enige optie, maar de tijd dringt. Daarom heeft grootvorst Naknamore de huurlingen van Barkahn om hulp gevraagd. Vanaf het moment dat de huurlingen samen met Saul en Lea hun opdracht uit gaan voeren stapelen de problemen zich op. Niets is wat het lijkt."