Delaf tekent een Donjon Parade

13 december 2023 Vooruitblikken

Of er nog een nieuw album van Guust Flater verschijnt door Delaf is nog geen uitgemaakte zaak. De verkoop moet nog afgewacht worden, al valt die nu al reuzegoed mee (zie dit bericht). Zolang Isabelle Franquin, de dochter en erfgenaam van André Franquin, haar moreel recht niet uitoefent tegen het werk van Delaf en uitgeverij Dupuis, staat niets een volgend Guust-album in de weg. Dupuis is de eigenaar van de stripreeks. Hoe dan ook zal het nog niet voor de eerste jaren zijn. Momenteel stelt Delaf dat hij "een beetje moe" is nadat hij zich de voorbije jaren aan het personage wijdde.

Ook voor Mooie Navels is er nog geen nieuws in zicht. Delaf en Dubuc gingen als echtpaar uit elkaar om daarna hun eigen wegen in te slaan, ook creatief. Gevraagd naar een nieuw album van Mooie Navels antwoordde Delaf in Casemate: "Geen idee! Maar ik blijf openstaan om de reeks te beëindigen."

Het meest concrete project waarin Delaf zijn tanden kan zetten, is een Donjon op scenario van Joann Sfar en Lewis Trondheim. Dat liet hij onlangs weten in Casemate en Trondheim kondigde dit ook al aan op zijn instagrampagina met de illustratie die bij dit artikel hoort. Delaf is een van de zes tekenaars die in 2025 een album in de nevenreeks Donjon Parade zullen publiceren. De andere tekenaars zijn Charles Berberian, Erwann Surcouf, Tebo, Ohm en Thibaut Soulcié.