Deel 14 De Kronieken van Amoras einde van de cyclus

6 juni 2024 Vooruitblikken

Door Charel Cambrés overname van de Kiekeboes, waarvan op 19 juni deel 2 verschijnt, werd er even een periode overgeslagen met een gebrek aan een nieuw album van De Kronieken van Amoras. Geen nood, deel 14 is inmiddels volledig afgewerkt en kan naar de drukker voor een verschijning over enkele maanden. De titel luidt Rotzooi in Kiflama en het album rondt de lopende cyclus af.

Scenarist Marc Legendre had er het volgende over te vertellen: "We sluiten met Rotzooi in Kiflama letterlijk en figuurlijk een hoofdstuk van de saga af, dat voelt toch anders. Een verhaal vertellen is één ding, er een titel opplakken en het geheel mooi verpakken is nog wat anders. Zeker nu het nieuwe er wat af is en andere strips met veel tromgeroffel gelanceerd worden, moeten we zorgen dat de Kronieken opvallen. 'Teken eens iets dat de aandacht trekt,' was de opdracht die Charel kreeg. Dan krijg je dit..."

Met dat laatste verwijst Legendre naar de illustratie die dit artikeltje opent. Cambré deelde ook nog een andere afbeelding die als ex libris zou dienen voor de luxe-uitgave van het te verschijnen album. Oók mooi en met monkey business erop.