Terug naar overzicht

Dargaud in kwartaal 3

2 juni 2021 Vooruitblik

Als je op deze link klikt, kan je alle in kwartaal 3 te verschijnen albums van Dargaud raadplegen. We overlopen ze hier ook eens voor je, ook al ontbreken we van de meeste albums nog de covers.

Undertaker 6

Vervolg op De Witte Indiaan waarin Sid Beauchamp door Joséphine Barclay werd belast met het ophalen van het stoffelijk overschot van haar zoon Caleb. De jongen werd door de Apaches als slaaf gehouden en ontpopte zich tot een van hun beste krijgers. Caleb werd begraven op een verboden terrein in Arizona. Sid doet een beroep op zijn jeugdvriend Jonas Crow om de missie te doen slagen. Alleen heeft Sid Jonas niet gezegd dat hijzelf Caleb heeft vergiftigd. Caleb getrouwd met de indiaanse Savaje. Voor haar en de Apaches zette hij zich in voor de indiaanse zaak onder de bijnaam de Witte Indiaan.

Medics 1

Nieuwe luchtvaartreeks die start met een tweeluik. Tekenaar Gilles Laplagne is de tekenaar van het door Dark Dragon Books vertaalde luchtvaarttweeluik Centaures. Scenarist Patrice Buendia is een expert op het gebied van luchtvaartstrips. Hij schreef ook al verhalen voor Buck DannyTanguy en Laverdure en De Tweekoppige Adelaar. Zij voeren dokter Virginie en verpleger Paco op die op missie trekken met een parachutistencommando. Hierna komt nog een ander tweeluik over een ander facet van de werking van het leger.

"Virginie houdt ervan om anderen te helpen. Ze is sociaal geëngageerd en werkt als dokter bij het leger. Haar eerste missie: het parachutistencommando op de basis van Gao, in Mali. Het is een ruwe plek, zeker als je de eerste vrouw bij het parachutistencommando bent. Maar het team heeft al snel door hoe bekwaam Virginie is: de jonge arts moet een zwaargewonde soldaat stabiliseren. Ondanks haar geslaagde tussenkomst gaat de sfeer er niet op vooruit. Er worden regelmatig konvooien aangevallen en men vermoedt een lek. Volgens kapitein Panor leidt het spoor naar Virginie..."

De Nieuwe Avonturen van Roodbaard 2

Het eerste album van De Nieuwe Avonturen van Roodbaard was vorig jaar een welgekomen weerzien met de eenogige piraat. Het werk van Stefano Carloni en Jean-Charles Kraehn viel in de smaak. Je kan alvast uitkijken naar het vervolg van het eerste tweeluik, want deel 2 verschijnt op 6 oktober.

Raven 2

Raven speelt zich af in de zeventiende eeuw. Het draait in eerste instantie om een schat die voor de beruchte, nieuwe gouverneur (de graaf van Montignac) van Tortuga in de Caraïben is bestemd. In ruil voor een koninklijk pardon doet de gouverneur een beroep op lady Darksee, een gevreesde vrouwelijke piraat om een schat naar hem te brengen. Maar de jonge, onbezonnen piraat Raven wil hen een stap voor zijn en met behulp van een schatkaart zelf naar het eiland varen waar zich de schat bevindt. Dat vulkanische eiland wordt bevolkt door een levensgevaarlijke kannibalenstam. En net daar strandt de familie Montignac uit Frankrijk na een lange reis...

Mathieu Lauffray (Long John Silver) situeert zijn nieuwe reeks tot rond 1666 toen er nog nieuwe werelden ontdekt werden en de piraterij op zijn hoogtepunt stond. Raven is een voormalige scheepsjongen die op een boot werkte dat werd geënterd door piraten. Vanaf dan maakte hij deel uit van die wereld van outlaws op zee. Een grote zwarte ex-slaaf nam hem onder zijn hoede en leerde hem alles van de piraterij, wat Raven niet belet om voortdurend fouten te maken. Door zijn karakter verzeilt Raven sowieso regelmatig in de problemen. Lauffray ziet hem een beetje als de befaamde musketier d'Artagnan.

Maar eigelijk is Raven een verhaal over vrouwen. Darksee is een nauwelijks vijfentwintigjarige, knappe dondersteen die over een prachtig schip met eigen bemanning beschikt. Onder een haarlok die over haar rechteroog hangt, verbergt ze een tatoeage met een hartje en twee initialen. Ze heeft heel wat meegemaakt, wat van haar een furieuze krijgster maakte. Nu is ze gedreven door geldzucht en heeft ze een edeler bestaan in het vooruitzicht. Zodra Raven dat doorheeft, doet hij er alles aan om zijn rivale het leven zuur te maken.

Tegenover de zeer geëmancipeerde Darksee staat haar tegenpool Anne, de dochter van de graaf van Montignac. Zij moest al haar comfortabele zekerheden achterlaten en wordt nu geconfronteerd met een nieuwe realiteit. Ze voelt zich vrij, maar Darksee maakt Anne duidelijk dat ze al is verhandeld aan een aristocraat om zijn belangen veilig te stellen. Anne wil dat lot ontlopen. De spanningen tussen beide vrouwen loopt hoog op in deel 2. En in deel 3 zal de hel op meerdere fronten losbreken.

Het complete verhaal voor de driedelige cyclus is al geschreven. Deel 3 staat in 2022 gepland. Voor daarna denkt Lauffray aan een extra tweeluik dat als prequel de voorgeschiedenis van Darksee zal vertellen.

Emma & Charlotte 6

Voor Emma start een nieuw schooljaar. Helaas zit ze niet meer in dezelfde klas als haar vrienden. Dat belet niet dat ze met hen kan blijven dansen. Tijdens haar eerste les commercieel dansen ontdekt ze dat een klasgenootje dezelfde passie deelt. Volstaat dat om het ijs tussen de twee meisjes te breken?

Terug naar overzicht