Terug naar overzicht

Buck Danny's kindertijd in prequeltweeluik

4 oktober 2021 Vooruitblik

In januari 2022 publiceert Dupuis deel 1 van het tweeluik Buck Danny Origine met de Franstalige titel Le Pilote à l'Aile Brisée (De Piloot met de Gebroken Vleugel). Dit verhaal, dat ook in het Nederlands verschijnt, is het werk van Giuseppe De Luca en Yann en voert een jongere Buck Danny op in een soort prequel als spin-off op de nog steeds populaire luchtvaartreeks Buck Danny. Het tweeluik belooft meer te vertellen over de oorsprong van de befaamde piloot. Het verschijnt in softcover en hardcover en zal 48 pagina's tellen. Voor de hardcover geldt een vooruitbesteladvies.

De Luca leverde met het korte verhaal De Laatste Loodjes (zie afbeelding bij dit artikel) een bijdrage aan deel 2 van Buck Danny - Kortverhalen en hij is ook de tekenaar van de luchtvaartreeks Normandie-Niemen - Oostfront Squadron. Yann schreef zijn verhaal aanvankelijk voor de spin-off Buck Danny "Classic", maar het kreeg al snel een andere bestemming.

Het verhaal speelt zich af in juni 1942. Buck Danny is actief als Wildcat-piloot aan boord van het vliegdekschip USS Enterprise. Hij werd er aangeworven na de drieste aanval van Japan in de haven Pearl Harbor. Wanneer hij verlof krijgt om zijn ouders en zijn jongere broer, bijgenaamd Microbe, te bezoeken, verneemt hij dat zijn vader is overleden. Bucks oplossing voor zijn gebroken hart bestaat erin om met zijn eenheid terug te gaan vechten in de Stille Oceaan. Op volle zee wordt zijn Wildcat echter geraakt en blijft hij alleen over op de oceaan, dobberend in een opblaasbaar reddingsbootje en onder een hete zon. Het doet hem zijn kinderjaren overpeinzen, alsook de trauma's die hij in zijn jeugd kreeg. Terwijl hij in flashbacks mijmert over zijn kindertijd, duikt een Japanse onderzeeër op...

Terug naar overzicht