Bonte in april 2023

24 maart 2023 Vooruitblikken

In april geeft Bonte opnieuw een aantal strips uit die je in de rubriek Te verschijnen kan terugvinden met meer details over de uitvoering. Hieronder stellen we de albums ook aan je voor.

Boel!

"Portfolio van Dim Junius en heleboel tekenwerk van jeugdtekeningen, karakters en personages naar nooit afgemaakte strips tot gepubliceerd tekenwerk.

Zelfbedachte karakters staan centraal in mijn tekenwerk. Ik teken personages die in een stripverhaal kunnen rondlopen. Na het tekenen van de personages beslis ik of ik een verhaal ga maken. Uit die aanpak haal ik veel inspiratie. In mijn tekenwerk zijn invloeden van fantasy en science fiction te zien. Andere inspiratiebronnen zijn minder bekende strips en comics. Een beetje duister en net even anders.

Ik ben geboren in 1974, Groningen en opgegroeid in Eelde-Paterswolde. Veel strips en comics kocht ik in de stad bij Modern Papier en Zinnebeeld. Op vakantie in België vond ik de meer verrassende stripverhalen. Toen ik bij het Nederlands stripmuseum werkte, heb ik veel geleerd over strips. Vooral over de opbouw van tekeningen en de stappen om pagina's te tekenen, en dat je gerichter kunt tekenen wanneer je het verhaal hebt geschreven.

In dit portfolio is oud en nieuw tekenwerk te zien, van jeugdtekeningen tot nooit afgemaakte strips en van losstaand werk tot gepubliceerde stripverhalen."

Circle of Life 2

"Tekenen is een van mijn vormen om te stoppen en te kijken en aanwezig te zijn. Dus niet om te ontsnappen, maar om er middenin te zijn. De tekeningen die hieruit ontstaan zijn mijn unieke uitdrukking. lemand anders die stopt en kijkt en tekent zal tot andere werken komen. Inspiratie vond ik vooral bij Edel Max, Thich Nhat Hanh en Ingrid. Maar ook bij onze twee asielhonden Maxi en Ricky, die bij ons hun zoveelste leven begonnen. En iedere dag opnieuw mij uitnodigen om aanwezig te zijn."

Marc Sleen in Ons Zondagsblad 3: 1957-60

In deze vierdelige reeks bundelt Bonte alle illustraties, cartoons en gags die Marc Sleen in de jaren 1950 en 1960 voor Ons Zondagsblad tekende. Pollopof en Octaaf Keunink zijn twee creaties voor Ons Zondagsblad. Pollopof (1946-1952) vonden we vooral in deel 1 van deze reeks terug, in het tweede deel konden we Octaaf Keunink (1952-1965) in veelvoud lezen. Deel 3, met de jaren 1957 tot 1960, gaat op dat elan verder. Bonte neemt telkens de volledige pagina met de gags uit Ons Zondagsblad op. En Marc Sleen-kenner Yves Kerremans buigt zich in dit deel op de varianten en speciale bijlagen van Ons Zondagsblad.

Dankzij Marc Sleen in Ons Zondagsblad zal Octaaf Keunink voor het eerst in een uniforme reeks verschijnen, gebaseerd op de oorspronkelijke publicaties. Het afsluitende deel 4, met daarin de allerlaatste gags van Octaaf Keunink, is in november 2023 gepland.

Monstober 6

"Elk jaar in oktober zetten tekenaars van over de hele wereld zich aan het werk om elke dag van de maand een monster te tekenen gebaseerd op de lijst van Monstober. Deze zesde uitgave al bundelt de tekeningen van Eric van der Heijden voor oktober van het jaar 2022."

De Rosse Ridder 4

"In dit album vergeet de Rosse Ridder de ene ring, vecht hij tegen de hoge energieprijzen, loopt meermaals verloren en ontdekt waarom je beter niet te veel op je nagels bijt. Kortom: alweer een bloedstollend avontuur van de Rosse Ridder!"

Team Lou 28

"Wanneer Team Lou bij dagbladhandel Trendy Shop hun krant gaat halen, horen ze van de uitbaatster dat er een aantal mysterieuze dingen gebeuren in haar dorp Hulshout. Al snel denken de meeste inwoners aan het legendarische Toreke. Aan Team Lou om het mysterie op te lossen, en het geheim van het Toreke te ontrafelen."

Vlechtje en Bella Presenteren 5: Vakantiekiekjes

"Deel 5 alweer in de parodiecoverserie van Pascal Schokaert. Deze keer neemt Pascal de covers en locaties van Kuifje op de korrel waarbij Vlechtje en haar vriendin Bella de welbekende plaatsen aandoen tijdens hun vele vakantie-uitstappen."

Op Zoek naar Alfadir

"Het laatste verhaal van Frank Sels (Zilverpijl, De Rode Ridder,...) dat werd afgewerkt door zijn zoon Erwin Sels. Het verhaal is een mix van sf-elementen geïnspireerd op Erich von Däniken, gecombineerd met Griekse elementen. Omdat de in 1986 overleden Frank Sels het niet zelf meer kon afwerken, bedacht Erwin een eind aan het verhaal door twee extra pagina’s te tekenen. Het verhaal was nog in volle opbouw, dus we zullen nooit weten wie of wat de mysterieuze vliegende schepen zijn en de uitkomst van de oorlog met de eilanders."