Black and White start in juni 2024 met Franstalige luxereeks van Guus Slim

7 juni 2024 Vooruitblikken

Trouwe klanten van de Franse uitgeverij Black and White weten het al een tijdje: na de succesvolle luxereeks van Lucky Luke in zwart-wit met achtergronddossiers in kleur start het eind juni met een gelijkaardige uitvoering van Maurice Tillieux's Guus Slim.

Vlinder Neemt de Vlucht, in 1958 ook oorspronkelijke het eerste deel uit de stripreeks, opent de collectie. De oplage bedraagt 1.200 exemplaren, hardcover, 64 pagina's waarvan 16 in kleur voor het dossier, formaat 24 x 34 centimeter, linnen rug en dat alles voor 45 euro. Het dossier bestaat uit reproducties van originelen, schetsen, zeldzame illustraties, cinematografische knipogen en achtergrondinfo met weinig gekende anekdotes.

De Lucky Lukes kenden een zodanig snelle verkoop dat ze uitverkocht raakten en er moest overgegaan worden tot abonnementsystemen zodat kopers van het eerste uur geen verdere delen zullen missen. Ook het pakket met Billy the Kid en Het Escorte, die eveneens voor 28 juni zijn aangekondigd, was al na een paar dagen uitverkocht. Guus Slim is voorlopig nog wel te bestellen.

We zijn hier zelf een grote fan van de kwaliteitsvolle uitgaven van Black and White. Zelfs voor de hoger geprijsde luxes van onder meer Robbedoes en Kwabbernoot, Arkel en Soda krijg je niet minder dan een overdaad aan waar voor je geld. Dit alles enkel in het Frans.

Meer info: www.editions-blackandwhite.com