Bellatrix, 7de cyclus van De Werelden van Aldebaran, start in september 2023

22 april 2023 Vooruitblikken

Negenentwintig jaar na het eerste album van Aldebaran, die de start betekende van De Werelden van Aldebaran, en zesentwintig albums verdeeld over zes cyclussen later voegt Leo een zevende cyclus toe aan zijn sf-epos. In september 2023 start alvast in het Frans de nieuwe cyclus Bellatrix waarin we Kim Keller en Manon Savroz zullen terugzien. Na de kortere cyclussen Terug naar Aldebaran (drie albums van 60 en 64 pagina's) en Neptunus (twee eveneens dikkere albums) wordt Bellatrix weer een cyclus van vijf albums van elk 48 pagina's.

Leo grijpt hiervoor terug naar zijn succesformule: een ontdekkingstocht op een vreemde planeet vol fantasierijke fauna en flora, en in dit geval ook weer met een kennismaking met een buitenaards ras.

Bellatrix is een gigantische ster in het stelsel van Orion. Een voorstelling van het verhaal: "De interventievloot van het Melkwegstelsel, waarvan de Avaranten, een geavanceerd buitenaards volk, deel uitmaken, is verantwoordelijk voor het ingrijpen op planeten om tragedies, oorlogen of brute regressies te voorkomen die minder geëvolueerde volkeren zouden treffen. Zo leven de inwoners van Bellatrix in omstandigheden die vergelijkbaar zijn met de Aarde van het begin van de negentiende eeuw. Deze samenleving, diep verzwakt na een ramp, wordt bedreigd door een terugkeer naar obscurantisme. Met de hulp van de Avaranten en de galactische coalitie worden Kim en Manon op een missie gestuurd om de situatie te observeren en te rapporteren. Ze moeten het huis van Narene Ever bereiken, een vrouwelijke leider van de oppositiebeweging."