Asterix in Afrika derde 3D-animatiefilm in 2026

14 mei 2024 Verfilmingen

Na Asterix en de Romeinse Lusthof in 2014 en Het Geheim van de Toverdrank in 2018 staat er in 2026 een derde 3D-geanimeerde film op het programma. De Franse titel luidt Astérix et le Royaume de Nubie (Asterix en het Koninkrijk Nubië). Asterix in Afrika dus, een compleet nieuw verhaal speciaal voor de film geschreven door Alexandre de La Patellière en Matthieu Delaporte. Samen schreven ze al de Franse films La Jungle, Le Prénom, Un Illustre Inconnu en alle drie naar het werk van Alexandre Dumas Le Comte de Monte-Christo en twee nieuwe films van De Drie Musketiers die in 2023 uitkwamen.

M6 Studio en SND produceren het project dat door Alexandre Heboyan wordt geregisseerd. Hij was voor de Amerikaanse studio DreamWorks als animator betrokken bij Kung-Fu Panda en Monsters vs. Aliens. Hij blikte daarna als regisseur onder meer Mune: Guardian of the Moon in. Op het komende filmfestival van Cannes gaan de producers de internationale markt op voor de voorverkoop van de rechten van de volgende Asterix-tekenfilm.

Het budget van de 3D-animatiefilm bedraagt een kleine 33 miljoen euro. Onlangs hebben we nog over een nieuwe live action-film bericht (zie link hieronder). In dat artikel lees je ook info over de 3D-geanimeerde tv-reeks naar het album De Strijd van de Stamhoofden.

Lees ook: Nieuw filmdepartement StudioCanal Stories start met Asterix-film