Zone 5300 134

Tekenaar(s)
diverse auteurs - Zone 5300
Scenarist(en)
diverse auteurs - Zone 5300
Uitgeverij
Zone 5300
Verschijningsdatum

"We naderen ons dertigjarige bestaan, maar we kijken nog steeds niet achterom: er zijn maar liefst vier debuten in deze nieuwe editie van Zone 5300! Ten eerste is daar de winnaar van de jongste (en tevens laatste) Plastieken Plunk: de 27-jarige Vlaming Josse Pommé met het virtuoze Moppermaan, een zwijgende strip die een ode is aan George Méliès. Nóg een winnaar, en wel van de REALmag. Essayprijs 2023, is Elle Lepoutre, die speciaal voor ons De Doden Opruimen schreef. Milan Hulsing maakte de sfeervolle illustraties bij dit bovennatuurlijke korte verhaal.

De cover is van de hand van illustrator Dennis Menheere, die in Zone Expo mag laten zijn wat hij allemaal kan — en dat is niet gering, al zeggen we het zelf. En dat je om te debuteren geen twintiger hoeft te zijn, bewijst de 57-jarige Pieter Vlasblom, die met het fraaie, grappige en ontroerende Mr. Szczcot & Wickel voor het eerst aan het Nederlandse publiek wordt voorgesteld. Vlasblom is een laatbloeier, maar een waar we nog veel meer van gaan horen.

Serge Clerc, de fameuze ‘tekenaar-spion’ was even in Nederland voor de promotie van het eerste deel van ROCK!, en we spraken met hem over zijn jonge jaren en zijn grote liefde voor muziek — en de legendarische hoezen die hij maakte voor Joe Jackson en Carmel

Erik Wielaert brengt met Antropomorf een prachtige en verrassende, technicolour strip over wel heel vreemde alien abductions, er is meer sf in Leven op Leviathan van Fufu Frauenwahl, en Esther van de Bund kan wel een opkikker gebruiken in haar Het Gaat Best Wel Oké.

Uiteraard zijn SchwantzJeroen de LeijerCharles GuthrieBob Op ’t LandJan Vriends en Berend J. Vonk als vanouds van de partij, evenals Fool’s Gold, de columns, recensies en nieuwtjes. Dat alles en nog veel meer: Strips, Cultuur & Curiosa voor het hele gezin!"

Reeks
Zone 5300
Deel
134
Pagina's
68
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
stripblad
Prijs
€ 8,95