Terug naar overzicht

Wereldbouwers

Tekenaar(s)
Lianne Hazendonk
Dieter Van der Ougstraete
Pieter De Poortere
Miel Vandepitte
Marcel Ruijters
Scenarist(en)
Stefan Nieuwenhuis
Ger Apeldoorn
Natasja Van Loon
Pieter Collier
Sigge Stegeman
Uitgeverij
Stichting Beeldverhaal Nederland
Verschijningsdatum

"Het thema van de Stripdagen Haarlem 2021 was Wereldbouwers. We weten natuurlijk allemaal wel dat strips voor een belangrijk deel uit fantasiewerelden bestaan, met fictieve personages en fictieve gebeurtenissen, al dan niet tegen een realistisch decor. Maar de vraag is natuurlijk: hoe realiseer je een volledig gecreëerde wereld, waarin alles tot in de kleinste details en uiterste consequenties is doorgevoerd? Waar haal je je inspiratie vandaan? Met welke wetmatigheden hou je rekening? Welke valkuilen komen er op je weg? In deze editie van Stripdagen Haarlem richten we ons op die werelden met eigen natuurwetten, eigen volkeren, talen, geschiedenissen, mythes, economische- en rechtssystemen - van vroeger en nu. 

We hopen met dit thema iedereen te inspireren en nodigen uit met dit thema te spelen in de invulling van het festivalprogramma. Uiteraard is het thema niet bindend — er is net als in alle voorgaande edities alle ruimte voor programmering los van het thema — maar hoe meer locaties en samenwerkingspartners aanhaken, hoe leuker natuurlijk. We zullen je hier desgevraagd graag over adviseren. Dit themamagazine bundelt de vrucht van deze thema opdracht.

Het zijn korte verhalen van diverse stripauteurs zoals Lianne Hazendonk (Leeminarium), Dieter Van der Ougstraete (Dieter VDO), Pieter De Poortere en Miel Vandepitte."

Reeks
Wereldbouwers
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
informatie / naslagwerk
Extra
korte verhalen
Prijs
€ 5,00
Terug naar overzicht