Wat Is Er Eigenlijk Met Jou Gebeurd?

Tekenaar(s)
Jenny Jordahl
Scenarist(en)
Jenny Jordahl
Uitgeverij
Luiting-Sijthoff
Verschijningsdatum

"In Wat Is Er Eigenlijk Met Jou Gebeurd? vertelt de Noorse Jenny Jordahl in woord en beeld het verhaal van een meisje dat te maken krijgt met vooroordelen vanwege haar gewicht. Het resultaat is een ontroerende en rake full colour graphic novel, die terecht is bekroond met twee belangrijke Noorse prijzen.

Janne is anders dan de rest van het gezin. De anderen zijn slank, terwijl zij fors is. Haar oma, de juf en de kinderen op school maken er vaak opmerkingen over. Janne wil het liefst onzichtbaar zijn, maar iedereen ziet haar. Vooral de plaaggeesten op school. Uit frustratie gaat ze veel snoepen en zondert ze zich steeds vaker af. Dan komen haar ouders met een voorstel: voor elke kilo die ze afvalt, krijgt ze geld. Janne gaat akkoord, en langzaam maar zeker wordt ze dunner en dunner. Maar wordt ze ook gelukkiger? En lost het haar problemen wel op?

Jenny Jordahl (1989) is illustrator, ontwerper, blogger, cartoonist en auteur. In 2020 ontving ze voor Wat Is Er Eigenlijk Met Jou gebeurd? zowel de Brage-prijs voor het Beste Kinderboek als de Pondus-prijs voor de Beste Graphic Novel van 2020.

'Wat Is Er Eigenlijk Met Jou Gebeurd? behandelt serieuze thema’s die indruk maken op de lezer. Toch is het boek gemakkelijk te lezen en getuigt het van grote zorg voor — en vertrouwen in — zijn jonge lezers.’ Uit het juryrapport van de Brage-prijs."

Reeks
Wat Is Er Eigenlijk Met Jou Gebeurd?
Pagina's
216
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
drama
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 19,99