Vlaanderen volgens Lectrr

Tekenaar(s)
Lectrr
Scenarist(en)
Lectrr
Uitgeverij
Borgerhoff & Lamberigts
Verschijningsdatum

"De Vlaming, hij blijft de gemoederen bezighouden. Het voorbije jaar verscheen er een uiterst succesvolle televisiereeks, een officiële, zeer serieuze canon en een iets minder serieuze variant. Dat alles om de Waarheid te achterhalen over wat Vlaanderen is en waar het heen gaat. Een uit de hand gelopen identiteitscrisis.

Gelukkig zijn er naast al die televisiemakers, schrijvers en academici ook nog cartoonisten die als geen ander hebben begrepen dat de Waarheid schuilt in de uitvergroting. Laten we maar gewoon lekker kort door de bocht zeggen hoe het is: de Vlaming is een harde werker, houdt van goede spijzen, vreest het onbekende (inclusief de Waal), wantrouwt België (tenzij het de nationale voetbalploeg betreft), is separatistisch en houdt van gezellig samenzijn.

Lectrr is sinds jaar en dag huiscartoonist bij De Standaard. Om voor eens en altijd een antwoord te bieden op de vraag wie de Vlaming is, dook hij zijn archief in en vat hij onze recente geschiedenis in een bont kleurenpalet. Herbeleef de hoogtepunten en ergernissen van weleer, en vergeet vooral niet te lachen."

Reeks
Vlaanderen volgens Lectrr
Pagina's
320
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
cartoons
Prijs
€ 24,99