Vesper 1: De Amazone

Tekenaar(s)
Jérémy Petiqueux
Scenarist(en)
Jérémy Petiqueux
Uitgeverij
Dargaud
Verschijningsdatum

Jérémy Petiqueux, de tekenaar van Barracuda en De Ridders van Heliopolis, gooide zich vorig jaar op zijn nieuwste project, Het zesdelige Vesper, dat hij deze keer zelf heeft uitgewerkt en geschreven. Een eerste album verschijnt bij Dargaud, maar Vesper omvat veel meer dan enkel een pure fantasy-avonturenreeks. Van de door Jérémy gecreëerde wereld bestaat ook een game-universum, met jaarlijks nieuwe uitbreidingen die samengaan met de stripreeks. Zelf is hij een groot adept van rpg-games, van Final Fantasy tot nieuwere fenomenen. 

De stripreeks bij Dargaud staat los van het gamegedeelte. Als stripliefhebber zonder interesse voor games kan je Vesper dus ook lezen en het spel kan gespeeld worden zonder de strip te lezen. Dargaud heeft zelf niets te maken met de game Vesper: Ether Saga. De financiering daarvan verliep als een crowdfundproject. De beoogde 10.000 euro werd ruim overschreden tot meer dan 14.000 euro.

"Haar naam is Vesper. Haar bijnaam is ‘de amazone van de Nyx-ridders’. Vesper is een hybride; half mens en half chimaera. De hemelse taal die ze spreekt geeft haar fabelachtige, magische krachten. Met die krachten helpt ze prins Crimson Nyx de aanval van de Sorajis af te slaan en het koninkrijk Sylvaestris te redden. Vesper en Crimson dromen er namelijk van een koninkrijk op te bouwen waarin alle rassen in harmonie samen kunnen leven, zonder discriminatie. Hun triomf is echter van korte duur. Op bevel van de Ekklesia-orde worden ze gevangengenomen. Terwijl Crimson een vreselijke beproeving te wachten staat, wordt Vespers tong afgesneden... Uit die afgesneden tong wordt Zarak geboren, een ondeugend demonisch huisdier met unieke gaven. Hoewel Vesper niet weet of Crimson nog leeft, probeert ze hem koste wat het kost te redden. De Vesper-saga, die zes delen zal tellen en geïnspireerd is op de Final Fantasy-games, is de eerste soloreeks van Jérémy."

Reeks
Vesper
Deel
1
Pagina's
56
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
fantasy
Extra
deel 1 van zesdelige reeks
Prijs
€ 19,95
luxe met ex libris (150 exemplaren)
€ 59,95