Toen We van de Duitsers Verloren (speciale filmeditie)

Tekenaar(s)
Guido van Driel
Scenarist(en)
Guido van Driel
Uitgeverij
Concerto Books
Verschijningsdatum

In 2002 publiceerde De Harmonie / Oog & Blik het one-shot Toen We van de Duitsers Verloren als een softcover. Concerto Books geeft het opnieuw uit als een herziene editie in hardcover met extra pagina's.

"Toen We van de Duitsers Verloren speelt zich af op de dag na de beruchte WK-voetbalfinale in 1974. Terwijl Nederland de nederlaag tegen West-Duitsland verwerkt, wordt er in een Zaanse nieuwbouwwijk een meisje vermoord. Toen We van de Duitsers Verloren is een strip over een geheime liefde en een geheime obsessie in de archetypische Hollandse buitenwijk in de jaren zeventig, over kleurrijk behang, glitterrock en de meest traumatische wedstrijd uit de vaderlandse voetbalgeschiedenis.

Deze heruitgave van het befaamde stripboek uit 2002 is door de auteur opnieuw bewerkt in teksten en beelden en voorzien van een essay waarin hij nader ingaat op de persoonlijke achtergronden van het verhaal over de vermiste Heleentje. Ook vertelt de filmregisseur annex striptekenaar hoe hij zijn beeldverhaal heeft omgewerkt tot een speelfilm. Deze nieuwe editie van Toen wij van de Duitsers verloren bevat daarnaast filmstills en foto’s van filmset."

Reeks
Toen We van de Duitsers Verloren
Pagina's
96
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
drama
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 29,99