Terug naar de Kust

Tekenaar(s)
Mathieu Schellekens
Scenarist(en)
Ahmad Resh
Uitgeverij
The House of Books
Verschijningsdatum

Dik twintig jaar nadat de Nederlandse schrijfster Saskia Noort haar debuutroman Terug naar de Kust publiceerde, komt het verhaal nu ook uit als een stripverhaal van 208 pagina's (softcover, 24,99 euro) bij The House of Books.

Van het boek uit 2003 zijn intussen meer dan 200.000 exemplaren verkocht. Haar opvolger, De Eetclub, deed het nog beter met ruim een half miljoen verkochte boeken. Beide romans zijn inmiddels verfilmd. Op haar palmares staan ook nog onder meer Nieuwe Buren, De Verbouwing, Debet, Huidpijn en De Nazaten. Van haar werk zijn meer dan 3,5 miljoen exemplaren verkocht, het is in vijftien talen vertaald en behalve films zijn er ook toneelstukken en tv-reeksen uit gepuurd. Terug naar de Kust werd in 2009 verfilmd met Linda de Mol en Daan Schuurmans in de hoofdrollen. Koen De Bouw vertolkte een bijrol.

Voor de verstripping van Terug naar de Kust deed uitgeverij The House of Books een beroep op Mathieu Schellekens. Hij staat dicht bij het werk van Saskia Noort, want zij is zijn moeder. Schellekens is vooral een illustrator (bezoek hier zijn website). Met Terug naar de Kust debuteert hij als striptekenaar.

De bewerking van het scenario lag in handen van Ahmad Resh, die de jongste jaren steeds meer publiceert. Hij bewerkte ook al de jeugdroman Spijt! van Carry Slee (getekend door Ralf van der Hoeven) en schrijft voor het weekblad Donald Duck. Hij is ook een stripvertaler uit het Engels, Duits en Turks.

Over Terug naar de Kust: "Als Maria zwanger blijkt van haar derde kind, besluit ze het voortijdig te laten weghalen en de relatie met de vader te verbreken. Vlak daarna wordt ze met de dood bedreigd, kennelijk vanwege haar levensstijl en de gepleegde abortus. Het is het begin van een zenuwslopend kat-en-muisspel. Om zichzelf en vooral haar kinderen in veiligheid te brengen, besluit Maria onder te duiken bij haar zus, die nog altijd in hun ouderlijk huis aan zee woont. Daar wordt Maria geconfronteerd met jeugdherinneringen die ze liever zou vergeten. En terwijl haar dierbaren aan haar geestelijke gezondheid beginnen te twijfelen, komt haar belager steeds dichterbij..."

Reeks
Terug naar de Kust
Pagina's
208
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
drama
thriller
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 24,99