Terug naar overzicht

Ter 3: De Bedrieger

Tekenaar(s)
Christophe Dubois
Scenarist(en)
Rodolphe
Uitgeverij
Microbe
Verschijningsdatum

Het einde van de eerste cyclus geeft Mandor (en de lezer) enkele antwoorden op vragen die sinds deel 1 opdoken: waar komt hij vandaan en wat is de bestemming van de Jupiter? Mandor vervulde zijn missie: er werd contact gemaakt met wie zich in het ruimteschip bevindt... of met wie er nog overbleef. Een oorlog verscheurt de opvarenden van de Jupiter sinds een bende fanatici gelijk wie ervan weerhoudt het commando van het gigantische ruimteschip over te nemen. Zij hebben liever dat het ruimteschip het "pad van God" volgt. Het doel van Mandor en zijn metgezellen bestaat nu uit het bereiken van de commandopost, die voorlopig standhoudt, maar voor hoelang nog? Op zoek naar zijn eigen identiteit leert Mandor dat zijn twijfels gegrond zijn: hij is geen profeet en misschien is hij zelfs geen mens.

Tekenaar Christophe Dubois kennen we nog van het tweeluik De Ballade van Magdalena (bij Saga Uitgaven), terwijl Rodolphe al een ferm palmares bij elkaar heeft geschreven. De reeksen die hij met Leo schreef (Kenya, Namibia, Amazonia, Centaurus) zijn wellicht het bekendst.

In het Frans is Terre, de tweede cyclus van Ter, al begonnen, die door Microbe zal worden vertaald als Aarde. Een blik op die tweede cyclus biedt het extra katern van de luxe-editie waarin potloodtekeningen, schetsen, personagestudies en uitgewerkte kleurenillustraties zijn verzameld met wat extra uitleg.

Reeks
Ter
Deel
3
Pagina's
56 (softcover en hardcover) • 72 (luxe)
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
sciencefiction
Extra
slot van de cyclus
Prijs
softcover
€ 9,95
hardcover
€ 19,95
luxe met coverwikkel en extra katern (99 exemplaren)
€ 79,95
Terug naar overzicht