Suske en Wiske hommage 6: Geduvel op de Heide

Tekenaar(s)
Jan Bosschaert
Scenarist(en)
Marc Legendre
Uitgeverij
Standaard Uitgeverij
Verschijningsdatum

Na hun gezamenlijke stripreeks Sam werkte het duo Jan Bosschaert en Marc Legendre weer samen aan een hommagealbum van Suske en Wiske met de titel Geduvel op de Heide. Er zijn ook weer diverse luxe-uitvoeringen: een luxe met linnen rug en ex libris + 4 schetspagina's (65 euro), met velours kaft en dezelfde ex libris en schetspagina's (100 euro) en een luxe op groot formaat met de strip in zwart-wit, een andere cover en twee ex librissen, zonder de 4 schetspagina's (150 euro).

Volgens de aankondiging van Standaard Uitgeverij combineren de auteurs elementen uit het Jerom-avontuur De Verborgen Kroon en de Suske en Wiske-klassieker De Duistere Diamant. "Het resultaat is een luchtig, vrolijk en spannend avontuur in de geest van de vierkante Jerom-albums, overgoten met het onmiskenbare Suske en Wiske-sausje. Lambik kocht een caravan en organiseert een uitstap met Jerom en tante Sidonia naar de Kalmthoutse heide. Suske en Wiske verblijven er op het landgoed van een oude bekende, maar wanneer Lambik & co. ter plaatse komen, blijkt hun kampplaats overhoop gehaald en zijn de kinderen verdwenen..."

Voor Jan Bosschaert is het zijn tweede hommagealbum na het in 2015 verschenen avontuur De Verwoede Verzamelaar naar een verhaal van Jan Verheyen voor het goede doel SOS Kinderdorpen. Marc Legendre is uiteraard al door en door vertrouwd met de wereld van Suske en Wiske als scenarist van de spin-offs Amoras en De Kronieken van Amoras.

Reeks
Suske en Wiske hommage
Deel
6
Pagina's
48 (softcover en luxe op groot formaat) • 52 (andere luxes)
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
avontuur
humor
jeugd
Extra
compleet verhaal
Prijs
softcover
€ 8,99
luxe met linnen rug en ex libris
€ 65,00
luxe met velours kaft en ex libris
€ 100,00
luxe in zwart-wit op groot formaat met twee ex librissen en andere cover
€ 150,00