Sisterhood 1: The Mystery Unravels

Tekenaar(s)
Diego Magno Loiola
Chris Hall
Renée Rienties
Scenarist(en)
Richard Boom
Victor Kruithof
Uitgeverij
BAD Press
Verschijningsdatum

De Nederlandse stripliefhebber Richard Boom vraagt tekenaars al vele jaren een specifiek verzoek op signeersessies: heldinnen als mummies. Die prachtige, creatieve privécollectie is inmiddels uitgegroeid naar de stripreeks Sisterhood voor Booms eigen uitgeverij BAD Press, een droom die uitkwam. Die BAD staat voor Boom Art Department waar al diverse projecten uit zijn voortgevloeid. Na succesvolle crowdfundprojecten met Engelstalige Sisterhood-comics ontrafelt Richard in september het allereerste album in het Nederlands. Dan verschijnt het 52 pagina's tellende Sisterhood 1: The Mysterie Unravels. De distributie is in handen van Darsil Media (van Dark Dragon Books) bij wie ook het eerste Engelstalige deeltje met een andere cover is te bestellen. Bij het Nederlandstalige album hoort een gelimiteerde en gesigneerde cosplayer-artprint, terwijl het album heel wat bonuspagina's bevat waaronder een extra kort verhaal door Renee Rienties, een pin-up- en cosplayhoofdstuk.

Projectleider en schepper Richard Boom schrijft Sisterhood samen met Victor Kruithof voor bevriende tekenaars. Elk deel is een compleet verhaal door tekens andere tekenaars. Deel 1 is getekend door de Braziliaanse comicdebutant Diego Magno Loiola (potlood) en de Amerikaan Chris Hall (inkt). 

De reeks wordt als volgt voorgesteld: "Gedurende verschillende eeuwen sluimerde de oude Orde van Gerechtigheid sluimerend, maar de magische kracht van de Levensjuwelen is vrijgegeven tijdens een Egyptische archeologische opgraving. Nu komen over de hele wereld de gemummificeerde Priesteressen der Gerechtigheid weer tot leven. Terwijl bovennatuurlijke kwade krachten de menselijke samenleving de komende decennia bedreigen, zal de Sisterhood er zijn om te bewaken, te beschermen en te oordelen."

En dit is de inhoud van deel 1: "In 1917 betreedt een mysterieuze avonturier (Rand) een piramide in het Britse koloniale Egypte. Daar opent hij de tombe van Khepri. De geesten van oude priesteressen worden bevrijd, die waren toegewijd aan de Godin van Gerechtigheid en Waarheid. Vijf jaar later vormen de mummies de Zusterschap der Gerechtigheid, een spirituele orde om de mensheid te helpen tegen het ongewone. Ze zijn politieagent, rechter, jurylid en beul die de wereld verdedigen. De orde leeft in een ondergrondse basis met technologie die de menselijke kennis te boven gaat. Ze worden geleid door de avonturier en de overblijfselen van een Egyptische god als supercomputer."

Reeks
Sisterhood
Deel
1
Pagina's
52
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
actie
avontuur
comic
drama
fantasy
Extra
complete verhalen met artprint
Prijs
€ 9,95