Sfinx-collectie 3: Een Avontuur van Gino en Ambrosius 1: In Milaan

Tekenaar(s)
Dino Attanasio
Scenarist(en)
Carlo Triberti
Uitgeverij
't Vlaams Stripcentrum
Verschijningsdatum

Deel 3 in de collectie Sfinx van 't Vlaams Stripcentrum, in een oplage van 500 exemplaren. Dit is het eerste album in het Nederlands van Een Avontuur van Gino en Ambrosius, een komische reeks van de in Milaan geboren Dino Attanasio die hij vanaf 1965 tekende voor Corriere dei Piccoli, een bijlage van de Italiaanse krant Corriere della Sera.

Deze reeks van scenarist Carlo Triberti vertelt de lotgevallen van twee loodgieters, een vader en een zoon. In hun eerste avontuur moeten ze 5 miljoen zien te verdienen om het appartementsgebouw, waarin zij met andere huurders wonen, niet verkocht te zien worden. Alle bewoners dreigen namelijk uit hun flat gezet te worden omdat het gebouw wordt vervangen door een nieuwe constructie. Een professor herinnert de huurders eraan dat er in de buurt in 1385 een schat is begraven die nog niet werd gevonden.

Tussen 1965 en 1968 publiceerde het Italiaanse Corriere della Sera vijf verhalen, waarvan Kuifje er drie in het weekblad publiceerde. In ieder geval hebben we aan de collectie Sfinx de eerste Nederlandstalige albumuitgave te danken. 't Vlaams Stripcentrum wil alle vijf verhalen uitgeven.

Reeks
Sfinx-collectie
Deel
3
Collectie
Sfinx
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
humor
Extra
Compleet verhaal
Prijs
€ 10,00