Saul 3: De Huurlingen van Barkahn

Tekenaar(s)
Apri Kusbiantoro
Scenarist(en)
Willem Ritstier
Uitgeverij
Uitgeverij Personalia
Verschijningsdatum

De verhalen van de sf- en fantasyreeks Saul verschijnen in voorpublicatie in StripGlossy, maar tussen elk nummer liggen telkens verscheidene maanden. Dan liever het album waarbij je het verhaal in één keer kan uitlezen. De Huurlingen van Barkahn is het derde avontuur door Apri Kusbiantoro en Willem Ritstier.

Voor de uitvoering in harde kaft doet Uitgeverij Personalia het net wat anders dan wat andere uitgeverijen logischerwijze doen. Behalve een andere coverillustratie is er nog wat anders speciaals aan de cover. Saul zelf kijkt namelijk in een andere richting op elk van de covers. De uitgeverij noemt het zelf een "knipoogcover", en dat slaat dan niet op de knipoog die de auteurs met hun reeks naar Storm maken...

"Noodgedwongen nemen Saul en Lea dienst in het huurlingenleger van Barkahn. De huurlingen zijn op weg naar de stadstaat Ignor, die belegerd wordt door de troepen van Naknamore, de grootvorst van de stadstaat Rongji. Naknamore heeft Ignor belegerd omdat zijn dochter gevangengehouden wordt door de grootvorst van Ignor. Binnen een dag wordt zij 18 jaar en wanneer de grootvorst van Ignor om middernacht met haar trouwt, wordt hij automatisch ook grootvorst van Rongji. Zo staat het geschreven in de wet. Doordat de stadstaat Ignor midden in een meer ligt is een belegering de enige optie, maar de tijd dringt. Daarom heeft grootvorst Naknamore de huurlingen van Barkahn om hulp gevraagd. Vanaf het moment dat de huurlingen samen met Saul en Lea hun opdracht uit gaan voeren stapelen de problemen zich op. Niets is wat het lijkt."

Reeks
Saul
Deel
3
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
sciencefiction
Extra
compleet verhaal
Prijs
softcover
€ 9,95
hardcover A (Saul kijkt anders)
€ 19,95
hardcover A (Saul kijkt anders)
€ 19,95