Terug naar overzicht

Sammy integraal 2: 1973 - 1975

1973 - 1975: 3. El Presidente - 5. De Lijfwacht met Acht Poten - 6. De Lijfwachten Zijn Knetter - 8. Lijfwachten en Koning Dollar

Tekenaar(s)
Berck
Scenarist(en)
Raoul Cauvin
Uitgeverij
Saga Uitgaven
Verschijningsdatum

Tijdens de voorbereidingen van Sammy integraal 2 overleed tekenaar Berck. Deze bundeling opent met een voorwoord van Bercks kleindochter, die zelf ook illustratrice is. Daarna start een zeer uitgebreid en van ettelijke illustraties voorzien hoofdstuk over de periode Publiart, het reclameagentschap van uitgeverij Lombard waarvoor Berck lang werkzaam was. Ook over de carrière van Raoul Cauvin wordt verder verteld met vaak minder bekende (en smakelijke) info.

Deze integraal bundelt in chronologische volgorde de avonturen El Presidente, De Lijfwacht met Acht Poten, De Lijfwachten Zijn Knetter, Lijfwachten en Koning Dollar en drie korte bonusverhalen. Lijfwachten en Koning Dollar, een verhaal over corruptie en dranksmokkel, gaf in de jaren 1970 aanleiding tot een albumverbod in Frankrijk waardoor het zelf onderwerp was van een smokkel over de Belgisch-Franse grens! Die bizarre voorgeschiedenis krijg je ook uitgelegd.

Reeks
Sammy
Deel
integraal 2
Pagina's
264
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
actie
avontuur
geschiedenis
humor
Extra
deel 2 van tiendelige reeks met dossier
Prijs
Hardcover
€ 34,95
Luxe met linnen rug en ex libris
€ 65,00
Terug naar overzicht