Rotterdam Stripstad: 100 Jaar Strips in de Stad (heruitgave)

Tekenaar(s)
diverse tekenaars - Rotterdam Stripstad
Scenarist(en)
diverse tekenaars - Rotterdam Stripstad
Uitgeverij
Scratch Books
Verschijningsdatum

Nadat Scratch Books optrad als drukwerkbegeleider voor de eerste druk van dit prachtige naslagwerk, is het voor deze heruitgave van het uitverkochte boek zelf de uitgever. Voor deze nieuwe uitgave zijn wat kleine verbeteringen doorgevoerd en is er een pagina van de strip van Sterre Richards toegevoegd.

"Een geschiedenis van het beeldverhaal in Nederland en in het bijzonder de vele manieren waarop de stad Rotterdam betrokken is bij en figureert in de negende kunst. Niet alleen komen veel striptekenaars uit de havenstad, de stad figureert in die eeuw ook in honderden strips. Van een enkel plaatje waarin Rotterdam vluchtig voorbijkomt tot complete storyboards die zich aan de oevers van de Maas afspelen.

Hoe verzeilde de strip in ons land? Welke ontwikkeling maakte het beeldverhaal door in de afgelopen honderd jaar? Wat is de aantrekkingskracht van Rotterdam daarbij? Hoe komt het beeldverhaal in de stad tot uitdrukking? Hoe zien we de stad terug in de strip, en is daaruit ook de ontwikkeling van de havenstad zichtbaar? Welke beroemde tekenaars heeft Rotterdam voortgebracht? En welke struinen nu langs de drukbevaren golven van de Maas?

Het boek Rotterdam Stripstad: 100 Jaar Strips in de Stad is een verkenning van de opkomst van de strip in ons land en van de rol die Rotterdam daarin van oudsher speelt. Een boek boordevol anekdotes, verrassende ontdekkingen, interviews met beroemde striptekenaars en vier gloednieuwe korte strips, die speciaal voor dit boek gemaakt werden. Rotterdam Stripstad is een boek voor elke liefhebber van de negende kunst en voor iedereen die Rotterdam een warm hart toedraagt."

Reeks
Rotterdam Stripstad
Pagina's
244
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
informatie / naslagwerk
Prijs
€ 34,95