Roodbaard integraal 15: De Jonge Jaren van een Piraat

3. Het Duel van de Kapiteins - 4. Het Eiland van de Rode Duivel - 5. De Muiters van Port-Royal

Tekenaar(s)
Daniel Redondo
Scenarist(en)
Christian Perrissin
Uitgeverij
Sherpa
Verschijningsdatum

Deze tweede integrale van de Roodbaard-spin-off De Jonge Jaren van Roodbaard sluit meteen Sherpa's  complete heruitgave van de klassieke piratenreeks af. Inmiddels heeft de reeks een comeback gemaakt als De Nieuwe Avonturen van Roodbaard door Stefano Carloni en Jean-Charles Kraehn aan het roer. Deze albums verschijnen bij Dargaud.

"De wereldzeeën aan het einde van de zeventiende eeuw... Een vrijplaats, waar Europese zeemachten elkaar en woeste vrijbuiters hun slag slaan waar ze maar kunnen! Beleef nu de avonturen van een jonge Roodbaard als kaper in dienst van de koning die, door het noodlot getroffen, piraat wordt en uiteindelijk bekend en berucht wordt als "De duivel van de Caraïben".

De vijfdelige spin-off (oorspronkelijk De Jonge Jaren van Roodbaard genoemd) door het auteursduo Daniel Redondo en Christian Perrissin vertelt over de jongere Roodbaard die op zijn twintigste nog geen piraat was, maar als luitenant in dienst was van de Franse koning Lodewijk XIV. Hij luisterde toen nog naar de naam Jean-Baptiste Cornic. Redondo en Perrissin vertellen hoe de jonge, hoopvolle zeevaarder de meest gevreesde piraat van de Caraïben zal worden. En dat begint met een gefnuikte ambitie om bij de Franse marine op te klimmen. Hij komt integendeel in de gevangenis terecht. Tijdens een duel met zijn oudere broer Gaspard raakt hij een oog kwijt. Vanaf deel 2 is Jean-Baptiste een zwerver die zich bij diverse kapers en vrijbuiters probeert aan te sluiten. Aan het einde van dat album laat hij zich voortaan aanspreken met Roodbaard. Verder komen we nog te weten hoe Roodbaard zijn eigen piratenbende begint en hoe zijn latere trouwe metgezel, het zwarte slavenkind Baba, op zijn pad is gekomen."

Reeks
Roodbaard
Deel
15
Pagina's
168
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
piraat
Extra
laatste deel met dossier
Prijs
hardcover
€ 29,95
luxe met gesigneerde prent en piezografie (125 exemplaren)
€ 69,95