Rik Ringers pakket

De Man met de Blauwe Wagen - Onderzoek bij Ji Butch - Onderzoek bij Cora

Tekenaar(s)
Tibet
Arthur Piroton - medewerking
Scenarist(en)
André-Paul Duchâteau
Mythic
Uitgeverij
BD Must
Verschijningsdatum

Na ouder werk van Tibet in de Collectie Tibet (zes softcoveralbums) en de complete reeks De Avonturen van de 3L (negen hardcoverabums) geeft BD Must enkele zeldzame verhalen van Tibets bekendste stripreeks Rik Ringers uit. Dit pakket van drie liggende softcoveralbums bevat de volgende verhalen die Tibet en André-Paul Duchâteau voor diverse reclamedoeleinden hebben gemaakt. De albums zijn genummerd op 300 exemplaren.

  • De Man met de Blauwe Wagen (24 pagina's) is in 1968 door Tibet en André-Paul Duchâteau gemaakt en gepubliceerd in Simca Jeunes, als bijlage bij het weekblad Kuifje, naar aanleiding van het Autosalon van 1969.
  • Onderzoek bij Ji Butch (32 pagina's) verscheen in 1968 en 1969 zowel in Kuifje als Robbedoes, als promotie voor Ji Butch-winkels.
  • Onderzoek bij Cora (32 pagina's): In 1995, toen Rik Ringers zijn vijftigste verjaardag vierde, deed de supermarktketen Cora een beroep op Tibet en Duchâteau om hun schappen op een ludieke manier te animeren. Mythic viel in als scenarist, terwijl Arthur Piroton (Jess Long) de decors tekende.
Reeks
Rik Ringers
Pagina's
24 (De Man met de Blauwe Wagen) • 32 (Onderzoek bij Ji Butch en Cora)
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
detective
Extra
complete verhalen
Prijs
pakket met drie delen (300 genummerde exemplaren)
€ 59,00