Rebel Adele 1: Dat Komt Niet Goed

Tekenaar(s)
Miss Prickly
Scenarist(en)
Mr Tan
Uitgeverij
Standaard Uitgeverij
Verschijningsdatum

De komische Franse gagreeks Mortelle Adèle, over een heel stout meisje, is een waar fenomeen bij onze zuiderburen. Sinds 2012 zijn er al achttien albums verschenen en niet alleen nieuwe delen, maar ook de vele herdrukken hebben een vast abonnement in de hogere regionen van de verkooplijsten. Intussen bestaan er ook al jeugdromans, de spin-of Ajax (over haar kat), spelletjesboeken, magazines en een liedje van. Dit jaar start ook de preproductie van een heuse tekenfilmreeks die misschien ook op onze zenders te zien zal zijn. Meteen een reden voor Standaard Uitgeverij om de stripreeks nu al binnen te halen. De eerste twee delen komen samen uit.

De eerste zeven delen werden getekend door Miss Prickly van wie Silvester de komische reeksen Crazy Cavia's en Te Paard! uitgeeft. Vanaf deel 8 verzorgt Diane Le Feyer de tekeningen. Le Feyer komt uit de game- en tekenfilmsector voordat ze kinderboeken begon te tekenen voor de Franse en buitenlandse markt. Ze werkte onder meer voor Hallmark, Harper and Collins, Mattel en de uitgeverijen Bayard, Scholastic, Igloo Books en Five Mile. De scenarist is Antoine Dole alias Mr Tan, van wie we zijn stripreeks Het Spookt op Nummer 113 ten zeerste kunnen aanbevelen. Hij schrijft ook kinderboeken.

Op zijn veertiende werd Mr Tan op school gepest en bedacht hij zijn absolute tegenpool: een meisje dat alles durft te zeggen terwijl hij zelf verlegen was. Adele draagt geen modieuze keren en ondergaat de pesterijen van populaire kinderen, Jade en Miranda voorop. Om daartegen te strijden, richt Adele een clubje op dat buitenbeentjes verenigt, hoewel het karakter van Adele het voor haar medemens niet makkelijk maakt om met haar om te gaan. Haar lezers dragen haar echter op handen. Tot eind 2020 gingen er van de stripreeks 5 miljoen exemplaren over de toonbank. In 2020 waren vier van de tien best verkochte strips in Frankrijk albums van Rebel Adele en begin 2021 kwamen maar liefst dertien van haar albums voor in de top-20 van best verkochte strips. Intussen gaat Mr Tan al enkele jaren de hort op langs scholen en signeersessies waar hij uitgebreid vertelt over de coulissen van de strip en kinderen vermaakt met tekensessies. 

De voorstelling van Standaard Uitgeverij: "Of het nu is om haar ouders boos te maken, haar kat te plagen, ruzie te maken met Jade en haar vriendinnen of hart van Jef te breken... Rebel Adele heeft altijd wel een plannetje klaar! Een goede dosis zwarte humor met een vleugje tederheid hier en daar, en een wel heel aparte heldin, dat zijn de ingrediënten van de nieuwe reeks Rebel Adele. Hou je maar goed vast, want Adele gooit alle remmen los!"

Reeks
Rebel Adele
Deel
1
Pagina's
96
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
humor
jeugd
Extra
gags
Prijs
€ 11,99