Quaco: Leven in Slavernij

Tekenaar(s)
Eric Heuvel
Scenarist(en)
Ineke Mok
Uitgeverij
Uitgeverij L
Verschijningsdatum

Dit didactisch opgevatte album van Eric Heuvel (January Jones, De Ontdekking, De Zoektocht,...) verscheen eerder in hardcover. De softcovereditie verschijnt ter gelegenheid van de grote slavernijtentoonstelling in het Rijksmuseum van Amsterdam.

"Quaco is acht of negen jaar als hij rond 1770 wordt ontvoerd door mensenhandelaren. Terwijl zijn broer achterblijft in het fort aan de westkust van Afrika, wordt Quaco verkocht aan de kapitein van een slavenschip. Ziet Quaco zijn broer ooit nog terug? Met het meisje Afua weet hij de ontberingen aan boord te doorstaan. Ze komen in Paramaribo terecht op het erf van de rijke planter en bestuurder Walter Kennedy. Daar ontfermt de oude slavin Olijf zich over hen, Quaco wordt Kennedy’s futuboi ofwel lijfknecht. Dan leent Kennedy Quaco uit aan legerkapitein John Gabriel Stedman, die ten strijde trekt tegen de marrons (gevluchte slaven). Quaco moet mee. Onderweg wordt hij geconfronteerd met het harde leven op de plantages. De militaire missies brengen Quaco in gewetensnood. Bovendien dreigt hij Afua te verliezen.

Quaco heeft werkelijk geleefd. Hij was een van de miljoenen Afrikanen die slachtoffer werden van de Trans-Atlantische slavenhandel. Zijn levensverhaal is gebaseerd op historische bronnen."

Reeks
Quaco
Pagina's
80
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
avontuur
drama
geschiedenis
Extra
compleet verhaal met dossier
Prijs
€ 9,95