Peer de Plintkabouter 6: Achter de Plint

Tekenaar(s)
Marq van Broekhoven
Scenarist(en)
Marq van Broekhoven
Uitgeverij
Reboot Comics
Verschijningsdatum

Met dit zesde album van Peer de Plintkabouter stopt niet alleen de komische gagreeks van Marq van Broekhoven, het is tegelijk zijn afscheidsalbum van de stripwereld. Peer gaat al mee sinds 1994 in het toenmalige stripweekblad SjoSji en kwam daarna terecht in allerlei Nederlandse strip- en dagbladen, zoals Striparazzi, Metro, Myx en de Telegraaf.

In 2000 verscheen een eerste album bij Silvester, een jaar later gaf het ook een deel 1 1/2 uit op liggend formaat waardoor de volledige reeks nu eigenlijk 6,5 delen telt. De delen 2 en 3 kwamen ook nog uit bij Silvester tot Peer de Plintkabouter in 2012 bij Strip2000 belandde voor deel 4. Deel 5 werd uitgegeven door Strip2000 en Syndikaat. En nu dus een derde uitgeverij, namelijk Reboot Comics die Peer de Plintkabouter in schoonheid wil eindigen.

 en vele anderen Dat doet de uitgeverij met een softcoveralbum van 52 pagina's dat is samengesteld met nieuwe grappen, remakes van oude stroken en enkele dossierpagina's. Enkele collega's van Marq van Broekhoven pakken op de extra pagina's feestelijk uit met gastoptredens. Onder meer Eric Heuvel, Dick Heins, Rob Derks, Dirk Stallaert en vele anderen leverden elk een bijdrage.

Reeks
Peer de Plintkabouter
Deel
6
Pagina's
52
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
humor
Extra
laatste deel
Prijs
gags
€ 10,95
luxe met boekenlegger en ex libris
€ 49,95