Onuitgegeven Werk van Dany

Tekenaar(s)
Dany
Scenarist(en)
Dany
Greg
A. Brouhns
Christian Godard
Hubuc
Uitgeverij
BD Must
Verschijningsdatum

BD Must springt mee op de kar van de zevenenzeventigste verjaardag van het weekblad Kuifje in september 2023 door albums uit te geven van tekenaars die aan het weekblad hebben meegewerkt. Oud werk van Tibet en Bob De Moor bijvoorbeeld kennen al langer een heruitgave of eerste publicatie bij BD Must, terwijl reeksen als De Avonturen van de 3L, Jari, Pom en Teddy, Meester Mus, De Witte Ruiter en Barelli een volledige heruitgave kenden.

Onuitgegeven Werk van Dany bundelt op 120 pagina's elf korte verhalen die Dany tussen 1966 en 1968 voor het weekblad Kuifje tekende op scenario van onder meer Christian Godard, Hubuc en Greg voordat hij met de fantasyreeks Roze Bottel doorbrak. Nog eens acht korte verhalen volgden tussen 1977 en 2011 in Kuifje en daarbuiten, waaronder een parodie op Blake en Mortimer. De meeste ervan zijn nooit eerder in een album uitgegeven.

Voor de reproductie van de negentien verhalen kon BD Must gebruikmaken van Dany's originelen en de oorspronkelijke inkleuringen die als basis dienen voor een kwalitatief onberispelijke en opnieuw ingekleurde uitgave. Het album verschijnt in hardcover en kost 49 euro.

De verhalen zijn afwisselend komisch en realistisch getekend. Het laatste verhaal is een kort verhaal van 13 pagina's en een cover uit 2011 die nooit eerder zijn gepubliceerd, ook niet in het Frans.

 

Reeks
Onuitgegeven Werk van Dany
Pagina's
120
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
avontuur
drama
humor
Extra
complete verhalen
Prijs
€ 49,00