Merho: Of Moet Ik er een Tekeningetje bij Maken?

Tekenaar(s)
Merho
Scenarist(en)
Merho
Jean Paul Van Bendegem
Toon Horsten
Uitgeverij
Davidsfonds
Verschijningsdatum

Deze softcoveruitgave van 304 pagina's (27,99 euro) is tegelijk een carrièreoverzicht en een autobiografie van Merho die op 24 oktober 2023 zijn vijfenzeventigste verjaardag viert. Wie het interviewboek Zwart op Wit al in huis heeft, vindt in dit nieuwe boek een aangevulde versie met extra informatie en ook heel wat beeldmateriaal.

"Als wetenschappers over een paar eeuwen willen weten wat de Vlaming zoal bezighield aan het begin van de eenentwintigste eeuw kunnen ze opgravingen doen, parlementsverslagen lezen of het videoarchief van de Vlaamse televisiezenders doorploegen. Maar wellicht volstaat het de integrale stripreeks de Kiekeboes te lezen. De grote maatschappelijke veranderingen krijgen steeds hun weerslag in de populairste stripreeks van Vlaanderen. Daarmee is de Kiekeboes veel meer dan een veelgelezen en geestige stripreeks met alom bekende personages, ze geldt ook als een geestig en onderhoudend panorama van de Vlaamse samenleving van de afgelopen halve eeuw.

Merho: Of Moet Ik er een Tekeningetje bij Maken? verschijnt naar aanleiding van de vijfenzeventigste verjaardag van de stripauteur en bevat een schat aan beeldmateriaal. In korte columns haalt Merho daarnaast herinneringen op aan belangrijke personen uit zijn persoonlijke en artistieke leven. Verder bevat het boek een uitgebreide, up-to-date versie van het bekende Zwart op Wit-interview uit 2013, waarin hij openhartig terugblikt op zijn loopbaan als stripmaker. Afgesloten wordt het boek met een essay van logicus-filosoof Jean Paul Van Bendegem, die op geheel eigen wijze zijn fascinatie voor de Kiekeboes fileert."

Reeks
Merho: Of Moet Ik er een Tekeningetje bij Maken?
Pagina's
304
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
autobiografie
illustraties
informatie / naslagwerk
Prijs
€ 27,99