Terug naar overzicht

Meneer Vadim 1: Artrose, Misdaad & Schelpen

Tekenaar(s)
Morgann Tanco
Scenarist(en)
Gihef
Uitgeverij
Saga Uitgaven
Verschijningsdatum

In juni verschijnt het eerste deel van het misdaadtweeluik Meneer Vadim. De auteurs zijn goed volk. Tekenaar Morgann Tanco verstripte vier albums lang de jeugdherinneringen van de Franse schrijver Marcel Pagnol, meer bepaald de albums De Glorie van m'n Vader, Het Kasteel van m'n Moeder, Tijd voor Geheimen en Tijd voor Liefde. Scenarist Gihef kennen we van onder meer de gevangenisthriller High Security, Complot en diverse samenwerkingen met Renaud (Inkt en Bloed, Slangengebroed, Venus H.).

Zij hebben zich rot geamuseerd met hun verhaal over een Poolse gepensioneerde legionair die voor een friturist en drugshandelaar uit Antwerpen gaat werken en aan de Côte d'Azur verwikkeld raakt in een territoriumoorlog. Deze zomer verschijnt in het Frans al deel 2.

"Meneer Vadim is een gepensioneerde legionair met artrose. Hij zit zonder geld en belandt van de ene dag op de andere op straat. Door een samenloop van omstandigheden gaat hij weer aan de slag en wordt hij huurmoordenaar in opdracht van een maffiabaas die popelt om de Côte d’Azur te veroveren. Achter zijn onschuldige voorkomen van een bedlegerige bejaarde blijkt hij een geducht wapen. Nu ja, zolang zijn artrose hem geen parten speelt..."

Reeks
Meneer Vadim
Deel
1
Collectie
Collectie Bamboe
Pagina's
56
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
drama
humor
thriller
Extra
Deel 1 van tweeluik
Prijs
€ 19,95
Terug naar overzicht