Malefosse - De Complete Editie: Hoofdstuk III

9. De IJzeren Veer - 10. De Linkerhand van God - 11. Vuur op het Water - 12. Het Aandeel van de Duivel

Tekenaar(s)
François Dermaut
Scenarist(en)
Daniel Bardet
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum

Derde van zes te verschijnen integrales waarin de complete zesentwintigdelige reeks Malefosse gebundeld zal worden. De inhoud van deze derde integrale verscheen niet eerder in het Nederlands. Als vanouds komen de verhalen doorheen het jaar ook in softcover uit. Tegelijk met deze integrale verschijnt deel 9, in maart, juni en september volgen de delen 10, 11 en 12. Hieronder staan de korte samenvattingen van de vier gebundelde verhalen.

"Figeac is een hugenotenstad. De gastvrijheid die pelgrims op weg naar Santiago de Compostela genoten, wordt echter gewaarborgd. Plotseling sterven velen van hen door vergiftiging, slachtoffers van een georganiseerde misdaad, een aanslag op de stad! Pritz, Gunther en Marion worden gedwongen zich met deze zaak te bemoeien.

Gunther en Pritz zijn in Normandië, waar de toekomstige Hendrik IV het katholieke Rouen belegert. Bij gebrek aan mannen en geld krijgt hij misschien hulp van de Engelsen. In het geheim ontstaat het plan voor een huwelijk met... Elizabeth I, 'de maagdelijke koningin'. Tegen dit krankzinnige plan zal de Heilige Liga zijn gewapende arm lanceren, de meedogenloze Manus Dei...

In de zoutmoerassen bij Guérande geniet de jonge Saillé, bijgenaamd “Roetkop”, van de erfenis van zijn moeder. Zijn vader wordt vermoord, en hijzelf wordt ontvoerd. Gunther wil hem gaan zoeken, Pritz heeft andere plannen. In hevige onenigheid gaan ze uit elkaar, maar de twee zaken die hen aangaan, hebben met elkaar te maken...

'De beste manier om van je vijanden af te komen is om vrienden van ze te maken.' Het is niet genoeg om huurlingen te betalen, men moet ook een geweten kunnen kopen. Hendrik wil de hertog van Mercœur, die Bretagne in handen heeft, voor zijn zaak winnen. Gunther en Pritz gaan hun best doen, maar de Manus Dei staat op de uitkijk en jaagt op degenen die hem zouden verraden..."

Reeks
Malefosse
Deel
Hoofdstuk III
Pagina's
192
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
drama
geschiedenis
Extra
complete verhalen, deel 3 van zesdelige integrale reeks
Prijs
€ 34,95