Majoor Fataal: De Hermetische Garage (heruitgave)

Tekenaar(s)
Mœbius
Scenarist(en)
Mœbius
Uitgeverij
Sherpa
Verschijningsdatum

Majoor Fataal: De Hermetische Garage is een heuse klassieker van Mœbius alias Jean Giraud. Het verscheen oorspronkelijk in het Franse, grensverleggende stripblad Métal Hurlant tussen 1976 en 1979. Dat blad hielp Mœbius me uit de grond stampen om daarin samen met gelijkgestemden hun creatieve ei in kwijt te kunnen. Het verhaal en elke pagina kwam al improviserend tot stand, maar het resulteerde alsnog in een coherent verhaal, in een veelzijdig sf-universum vol knipogen naar sf en superhelden.

Dit album is een afwijkende heruitgave met een nieuwe cover van de versie die in 2014 al eens bij Sherpa verscheen. In deze nieuwe versie zijn het hoofdstuk De Hermetische Garage opgenomen en de voorwoorden van Mœbius en Alejandro Jodorowsky. De korte verhalen De Jacht op Vakantievierende Fransen en The Fordbidden City zijn weggelaten. Aansluitend zit een boeiende analyse van de unieke strip door Thierry Groensteen. Deze 15 pagina's kwamen niet in de vorige editie voor.

Het album verschijnt in drie uitvoeringen, alle op groot formaat: de gewone hardcover, de luxe-editie et linnen rug en bijgevoegde prent op 99 exemplaren en de ultra limited collector's edition met linnen rug, goudbestempeling en een drieluik-piezografie in kleur op slechts 32 exemplaren.

Reeks
Majoor Fataal
Pagina's
128
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
actie
avontuur
drama
sciencefiction
Extra
compleet verhaal met dossier
Prijs
hardcover
€ 55,00
luxe met linnen rug en prent
€ 99,00
ultra limited collector's edition met linen rug, goudbestempeling en drieluik-piezografie
€ 125,00