Terug naar overzicht

Luxeset Walthéry-boekjes

Het Intieme Dagboek van Natasja - Betty Strip - X-rated - De 7 Hoofdzonden - Natasja: Reclamemeisje - Proost - Natasja: Blootgesteld - Koken met Uw Huisdieren - Natasja: Haar Eerste Signeerstapjes

Tekenaar(s)
François Walthéry
Uitgeverij
Adalem Éditions
Verschijningsdatum

Al jarenlang geeft de Luikse uitgeverij Noir Dessin Productions, tegenwoordig Adalem Éditions genoemd, allerlei verzamelaarsuitgaven uit rond tekenaar François Walthéry, van etiketten voor allerlei drank over ex librissen en een clubblad Oufti! tot heruitgaven en integrales van werk dat Walthéry naast zijn succesreeks Natasja tekende. Dat gebeurde allemaal in het Frans of in het Luikse dialect. Een reeks van negen gelimiteerde hardcoverboekjes op A5-formaat zal nu voor het eerst in het Nederlands beschikbaar worden. Het gaat om een unieke collectie met zeldzame of zelden geziene illustraties voor portfolio's, speciale edities en signeertekeningen uit de laatste zestig jaar. Een collectie die goed is voor een paar honderd illustraties.

Elk hardcoveralbum verschijnt in een genummerde oplage van 150 exemplaren met een door Walthéry gesigneerde ex libris. De inhoud is volledig in kleur. Stribbel Strips distribueert deze negen boekjes. Stripspeciaalzaken moeten ze aankopen per negendelige set. De verkoopprijs bedraagt 60 euro per boekje, oftewel 540 euro voor de complete, eenmalige set.

Hieronder vind je het complete overzicht van de negen boekjes met wat toelichting.

  1. Het Intieme Dagboek van Natasja (48 pagina's): Met vele pin-uptekeningen van de bekende luchtstewardess en avonturierster.
  2. Betty Strip (40 pagina's): Het oorspronkelijke korte verhaal voor het eerst in kleur, gevolgd door een nooit in het Nederlands verschenen parodie op Betty Strip.
  3. X-rated (64 pagina's): De inhoud van de portfolio Classé X, speciaal voor deze uitgave ingekleurd. Aangevuld met heel wat tekeningen voor diverse doeleinden, maar steeds met een ondeugend en uitdagend karakter.
  4. De 7 Hoofdzonden (60 pagina's): Alle potlood-, geïnkte en ingekleurde tekeningen voor de al lang uitverkochte portfolio's De 7 Hoofdzonden en Leve de Vakantie.
  5. Natasja: Reclamemeisje (72 pagina's): Een overzicht van Natasja in advertenties, folders, brochures en andere reclame voor uiteenlopende bedrijven doorheen de decennia.
  6. Proost (88 pagina's): Een bijzonder groot overzicht van talloze etiketten en extra promotiemateriaal die Walthéry voor bieren, wijnen, champagnes, pèkèts/jenever en sterkedranken tekende.
  7. Natasja Blootgesteld (96 pagina's): Met, jawel, alleen maar tekeningen van Natasja in haar blootje. Daar is een publiek voor!
  8. Koken met uw Huisdieren (40 pagina's): Een grappig receptenboekje, verluchtigd met speciaal voor deze uitgave gemaakte illustraties van Natasja en heel wat huisdieren. 
  9. Natasja: Haar Eerste Signeerstapjes (72 pagina's): Een uitgebreid overzicht van unieke, vaak prachtige signeertekeningen sinds 1960.
Reeks
Walthéry
Pagina's
40 tot 96 pagina's
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
erotiek
illustraties
Extra
negen luxeboekjes met gesigneerde ex librissen (150 exemplaren)
Prijs
complete set
€ 540,00
Terug naar overzicht