#LikeMe 1: De Verdwijning van Botty

Tekenaar(s)
Michaël Vincent
Scenarist(en)
Tom Bouden
Joyce Beullens
Uitgeverij
Borgerhoff & Lamberigts
Verschijningsdatum

Half oktober verschijnt van de populaire Vlaamse Ketnet-reeks #LikeMe een eerste stripalbum. De makers zijn tekenaar Michaël Vincent (Orphanimo!!, Flikken, Boeboeks) en scenarist Tom Bouden (En Daarmee Basta!, Flikkerzicht, Kroepie en Boelie Boemboem, W817, medewerking aan F.C. De Kampioenen) met de hulp van Joyce Beullens die al meeschrijft aan de tv-reeks. #LikeMe is een sensatie onder jongeren. Nederlandstalige evergreens worden in de reeks op een musicalmanier gecoverd en verweven doorheen het verhaal over studenten met elk hun zorgen.

Na inmiddels twee seizoenen en tal van live optredens schopten actrices/zangeressen Camille Dhondt en Pommelien Thys het tot de allerhoogste regionen in respectievelijk de Vlaamse en Nederlands hitparade. Pommelien zong in 2020 met Nederlander Jaap Meersema het duet Nu Wij niet meer Praten en met Kraantje Pappie de song Tranen. Camille veroverde met Regi Penxten de Ultratop met de liedjes Vergeet de Tijd en Vechter en haar eigen single Vuurwerk.

De Verdwijning van Botty is de titel van het stripverhaal. Daarin proberen Caro, Maria, Yemi, Vince en co een groot mysterie op te lossen. "Hun leerkracht Nederlands, meneer Botty, komt plots niet opdagen en lijkt van de aardbol verdwenen. Dat is helemaal niets voor hem. De vrienden zijn daarom al snel ongerust, zeker wanneer meneer Wolfs hen niet verder wil helpen. Ze besluiten het heft in eigen handen te nemen en op onderzoek uit te gaan. Beetje bij beetje vinden ze aanwijzingen die hen naar een mysterieuze locatie leiden. Wat ze daar zien, overtreft hun gekste dromen. Slagen de vrienden erin om meneer Botty terug te vinden?"

Reeks
#LikeMe
Deel
1
Pagina's
32
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
avontuur
detective
humor
jeugd
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 7,25