K1nd

Tekenaar(s)
Ni Shaoru
Wu Yao
Xu Ziran
Qin Chang
Scenarist(en)
Wang Ning
Uitgeverij
Nanuq
Verschijningsdatum

Nanuq is niet alleen de uitgever van Pieter De Poorteres Boerke-strips, het geeft met mondjesmaat ook andere albums uit. K1nd is een boeiende bundeling van vier korte stripverhalen, vier drama's, door Chinese auteurs. Wang Ning schreef alle verhalen die in uiteenlopende stijlen zijn getekend door Ni Shaoru, Wu Yao, Xu Ziran en Qin Chang. Veel van hun werk is nog nooit buiten China gepubliceerd.

Een voorwoord van Wang Ning legt het opzet uit. Het kwam tot stand na een drama in eigen familie en is gebaseerd op waargebeurde verhalen van anderen. Er is ook een nawoord van Wang Saili die sinds 1995 hoofdredacteur is van verschillende Chinese stripbladen. Diverse schetsen en personagestudies vullen dit dikke hardcoverboek van 152 pagina's aan.

"Vier verhalen over verlies, liefde en overlevingsstrijd in één prachtige graphic novel. K1nd is een ontroerende bundeling van verhalen over ouders die het onverwachte verlies van hun enige kind moeten verwerken in een samenleving die een éénkindpolitiek hanteert. De vier verhalen van Wang Ning maken dit op een ontroerende manier zichtbaar. De illustraties zijn adembenemend en geven het verhaal extra diepgang. Vier getalenteerde illustratoren hebben samengewerkt om de emoties en het verdriet van de ouders tot leven te brengen. Deze onvergetelijke graphic novel is een onmisbare bijdrage aan de discussie over de menselijke gevolgen van politieke beslissingen."

Deze uitgave past in het Made in China-festival 2023. Over deze strip en het werk van andere Chinese stripmakers loopt vanaf 2 maart ook de expo Chinese Comics & Graphic Novels between 1930 en 2022 in het Gentse Luca School of Arts.

Surf naar www.made-in-chinafestival.com voor alle praktische info over alle evenementen.

Reeks
K1nd
Pagina's
156
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
drama
Extra
korte verhalen met dossier
Prijs
€ 24,95