Jommeke: In de Knel én de Penarie

Tekenaar(s)
Thijs De Cloedt
Scenarist(en)
Jelle De Beule
Uitgeverij
Standaard Uitgeverij
Verschijningsdatum

Jelle De Beule is voornamelijk in Vlaanderen bekend als komiek (Neveneffecten), tv-figuur (De Slimste MensDe Ideale Wereld) of als acteur (De DagCallboysBlack-out). Nu leren we hem ook kennen als stripscenarist, meer bepaald van Jommeke, voor een hommeagealbum. Wees gerust, hij kent de reeks door en door. In de komische tv-reeks Neveneffecten kon je mede van zijn hand al eens een smakelijke parodie van Jommeke bekijken die je hier kan herbekijken.

Samen met beste vriend Thijs De Cloedt maakte Jelle het bijzondere album Jommeke in de Knel én de Penarie van hun favoriete stripheld. Thijs is designer, animator en muzikant. Hij is mee verantwoordelijk voor de animaties van Kabouter Wesley (van Jelles Neveneffecten-kompaan Jonas Geirnaert) en Man Bijt Hond en doet soms de cartoons van zijn vader Marec bewegen. Het album komt dus niet uit in de remakereeks Jomme (het is een nieuw verhaal), maar gewoon als een buitenreeksalbum onder dezelfde reeksnaam Jommeke.

"Op een mooie dag krijgt Jommeke bezoek van Jan Geldmans, controleambtenaar van de federale Overheidsdienst financiën. Tijdens zijn driehonderd avonturen heeft Jommeke heel wat schatten gevonden en dat zonder er belastingen op te betalen! Vijftien kalenderdagen krijgt hij van Geldmans om de achterstallige belasting van miljoenen euro’s te betalen. Jommeke zit met de handen in het haar. Hij heeft dat geld helemaal niet, die schatten schonk hij immers allemaal weg. En net nu lukt het niet om een nieuwe schat te vinden! Geen verborgen schatkaart op zolder of in een fles op zee. De klok tikt ondertussen onverbiddelijk verder... Geraakt Jommeke op tijd uit de knel én de penarie? Jelle De Beule brengt met Jommeke in de Knel én de Penarieop geheel eigen wijze een ode aan de held met het strooien dakje."

Reeks
Jommeke
Pagina's
48
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
avontuur
humor
jeugd
Extra
Compleet verhaal
Prijs
€ 9,99