Terug naar overzicht

Jommeke 305: Het Verdwenen Hoefijzer

Tekenaar(s)
Gerd Van Loock
Scenarist(en)
Gerd Van Loock
Uitgeverij
Standaard Uitgeverij
Verschijningsdatum

Een opsteker voor de Dendermondenaren. De ommegang van het Ros Beiaard moest in 2020 door corona uitgesteld worden en de eeuwenoude traditie wordt pas in 2022 voortgezet. Dat Dendermonde en het paard ook in Jommeke opduiken, is alvast een zekerheid. Gerd Van Loock schreef en tekende het Jommeke-album Het Verdwenen Hoefijzer. Hieronder kan je het persbericht lezen.

"Jommeke vierde in 2020 zijn vijfenzestigste verjaardag, maar ook in 2021 zit onze stripheld niet stil. Standaard Uitgeverij werkt samen met de Stad Dendermonde een verhaal uit rond het Ros Beiaard. Het stripalbum ligt in juni in de winkel.

De Ros Beiaardommegang in Dendermonde is uitgesteld naar 2022, maar Jommeke beleeft in juni wel een avontuur met de Vier Heemskinderen. Het verhaal zal niet alleen de (jonge) lezers kunnen bekoren, ook Dendermonde kijkt al vol verwachting uit naar de komst van een van Vlaanderens bekendste striphelden.

'Dit stripalbum vormt een mooie aanvulling op ons bestaande aanbod aan stadspromotie', klinkt het bij burgemeester Piet Buyse. 'Op die manier kunnen Dendermonde en zijn Ros Beiaardtraditie op een laagdrempelige manier bij een breed publiek ingang vinden. We trachten ook om de lancering van de strip te koppelen aan leuke acties voor onze schoolgaande jeugd. Bijkomend leggen we opnieuw een link naar de uitgestelde ommegang en bouwen we de spanning op naar de hoogdag op 29 mei 2022.'

Het verhaal — geschreven en getekend door stripauteur Gerd Van Loock — is een klassiek Jommeke-avontuur geworden. Professor Leybaert, een archeoloog en rasechte Dendermondenaar die samen met zijn drie broers nog een van de heemskinderen is geweest in de befaamde optocht, vindt tijdens een opgraving aan de monding van de Dender een groot gouden hoefijzer. Voor de professor het ultieme bewijs dat de mythe van het Ros Beiaard toch een grond van waarheid bevat. Dendermonde is helemaal in de ban van deze spectaculaire vondst, maar dan wordt het gouden hoefijzer door Anatool gestolen. Slagen Jommeke en zijn vriendjes erin om de schat terug te vinden?"

Reeks
Jommeke
Deel
305
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
avontuur
humor
jeugd
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 7,25
Terug naar overzicht