Johnny & Annie integraal

1. Het Geheim van Stormwind - 2. Het Geheim rond den Spookput - 3. De Staf van den Tovenaar - 4. De Kat met de Gouden Staart - 5. Auto-stop - 6. De Ridders van Middernacht

Tekenaar(s)
Renaat Demoen
Scenarist(en)
Renaat Demoen
Uitgeverij
't Vlaams Stripcentrum
Verschijningsdatum

Tussen 1948 en 1953 verschenen vijf verhalen van Johnny & Annie bij uitgeverij Altiora (Averbode) na hun voorpublicaties in Zonneland. In 2017 voegde Brabant Strip daar nog het allerlaatste verhaal aan toe in de Collectie Fenix. De complete reeks van stripmaker Renaat Demoen, alle zes verhalen, bundelt 't Vlaams Stripcentrum nu in een hardoverintegrale van 180 pagina's in de collectie Erfgoedreeks.

Renaat Demoen publiceerde onder meer ook nog het door Nonkel Fons geschreven Het Geheim van het Riethof, het eerder door 't Vlaams Stripcentrum uitgegeven Spits, de Durver en de door John Flanders geschreven biografie De Zwarte Veroveraar. Tussen 1945 en 1959 tekende hij een vijftiental strips voor Zonneland en Petits Belges en tot in de jaren 1970 bleef hij voor deze titels illustraties tekenen. Hij verzorgde ook een paar honderd covers van Vlaamse Filmpjes en meer dan vierhonderd boekencovers. Voor de moppenkalenders van de De Druivelaar tekende hij verschillende illustraties die nog steeds worden gebruikt.

 

Reeks
Johnny & Annie
Collectie
Erfgoedreeks
Pagina's
180
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
avontuur
Extra
complete verhalen
Prijs
€ 49,00