Idefix en de Onverzettelijken 1: Romeinen aan de Lijn

Tekenaar(s)
Jean Bastide
Philippe Fenech
Scenarist(en)
Matthieu Choquet
Jérôme Erbin
Yves Coulon
Uitgeverij
Les Éditions Albert René
Verschijningsdatum

Deze gloednieuwe spin-off van Asterix verschijnt in het zog van de 3D-geanimeerde tekenfilmreeks rond het bekende hondje Idefix. De strip is getekend door Jean Bastide (Bollie & Billie) en Philippe Fenech (BFF's) op scenario van vooreerst Matthieu Choquet, een van de schrijvers van de animatiereeks.

De animatiereeks bestaat uit 52 afleveringen. Daarin wordt Idefix in het jaar 52 voor Christus in de stad Lutetia gevolgd voordat hij Asterix en Obelix ontmoette. De stad, die later de naam Parijs kreeg, is bezet door de Romeinen... De hele stad? Nee! Een groepje onverzettelijke dieren (drie honden, een kater, een uil en een oude duif), geleid door Idefix, biedt weerstand tegen de Romeinse overheersers. Het valt niet mee voor de Romeinse generaal Labienus en zijn meute honden om de orde in de stad te handhaven. In het eerste stripverhaal dwingt een mysterieuze hik-epidemie de Romeinen tot een, jawel, lockdown van de stad. Idefix gaat hulp zoeken bij druïde Amnesix die in het bos woont, maar de Romeinen hebben beslist de druïde te ontvoeren. Het eerste album bestaat uit drie korte verhalen.

Bastide heeft ook de eerste cyclus van De Oorlog van de Sambers getekend, samen met Vincent Mézil. Verder tekende hij het tweeluik Notre Dame en verzorgde hij de inkleuring van onder meer KatangaWitte Klauw en samen met Juanjo Guarnido het bij Uitgeverij L verschenen Het Goud van de Zwendelaar. Van zijn Franse landgenoot Fenech loopt enkel BFF's, een gagreeks  over en voor meisjes, in vertaling. Scenarist Matthieu Choquet schreef ook mee aan de tekenfilmseries De DaltonsLanfeust QuestMiraculous: Tales of Ladybug & Cat NoirZak StormSammy & CoLastmanTeen Crumpets en Popples.

Bastide en Fenech is officieel het derde tekenaarsteam dat een strip of geïllustreerd verhaal maakt sinds de in 2020 gestorven Albert Uderzo met het tekenen van Asterix stopte. Didier Conrad is de tekenaar van de reguliere reeks terwijl Fabrice Tarrin in 2018 het geïllustreerde leesverhaal Het Geheim van de Toverdrank tekende.

Reeks
Idefix en de Onverzettelijken
Deel
1
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
avontuur
humor
jeugd
Extra
korte verhalen
Prijs
€ 5,95