Hypericon

Tekenaar(s)
Manuele Fior
Scenarist(en)
Manuele Fior
Uitgeverij
Standaard Uitgeverij
Verschijningsdatum

In 2011 was Manuele Fiors one-shot Vijfduizend Kilometer per Seconde een van de eerste albums die Blloan uitbracht. Blloan bestaat niet meer, maar Fior zat niet stil. Na een zevental niet-vertaalde albums is zijn meest recente strip, Hypericon, alsnog geselecteerd voor een vertaling, nu uitgegeven door Standaard Uitgeverij.

"1998. Teresa, een briljante studente archeologie, krijgt een beurs en een baan in Berlijn om een grote tentoonstelling over de ontdekking van de graftombe van Toetanchamon voor te bereiden. Het werk waarop ze het vaakst een beroep doet, is het dagboek van Howard Carter. Ze ontmoet er Ruben, een jonge Italiaan die even dromerig als onberekenbaar is. Hij is naar Berlijn gekomen om plezier te maken. Naast verscheidene crisissen van het koppel — als gevolg van de chronische slapeloosheid van de jonge vrouw — en intieme momenten van hartstochtelijke liefde, speelt hun verhaal zich af tussen de Vallei der Koningen en de Berlijnse waanzin aan het einde van de twintigste eeuw. Wat zal de toekomst voor hen brengen?

De tijdelijkheid van de dingen ligt Manuele Fior na aan het hart. Hij vertelt via deze romance over twee tijdperken die met elkaar geconfronteerd worden, zich met elkaar verstrengelen en weer met elkaar verbonden worden door het motief van de hypericon, de bloem der duizend deugden."

Reeks
Hypericon
Pagina's
144
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
drama
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 27,99