Terug naar overzicht

Huldeboek Marc Sleen

Tekenaar(s)
diverse auteurs - Huldeboek Marc Sleen
Scenarist(en)
diverse auteurs - Huldeboek Marc Sleen
Uitgeverij
Bonte
Verschijningsdatum

Passend in het dubbele feestjaar 100 jaar Marc Sleen en 75 jaar Nero publiceert Bonte in samenwerking met vzw Strippromotie Knokke-Heist, de organisator van het stripfestival van Knokke, een huldeboek door eenenveertig verschillende stripmakers die personages uit Sleens werk gebruiken voor een nieuwe gag of illustratie. Het album telt 48 pagina's en verschijnt half mei in hardcover tegen de prijs van 30 euro. De oplage bedraagt 400 exemplaren. Een deel van de originelen wordt geveild voor het goede doel, met name dierenopvangcentrum De Zonnegloed. Dirk Stallaert tekende een mooie cover waarop Sleen als vogelspotter in het Zwin (Knokke) is te zien met Nero als gast. In werkelijkheid was Sleen ook een vogelaar.

Bij het lijstje medewerkers staan heel wat namen uit de catalogus van Bonte, aangevuld met een heleboel gevestigde namen. Dit is de volledige lijst: AAaRGhIvan AdriaenssensKristof BerteMario BoonJan BosschaertLouis-Michel CarpentierD'AuweGeo De BuyserEric De RopPatrick De VusserWilly DegryseLode DevroeRalph DikmansFranky DrappierPaul GeertsYan GevuldHachelMichel den HamerDick HeinsEric HeuvelJimmy HostensHec LeemansLuk MartensMerhoAlain PonceletBart ProostStef ProvijnPascal SchokaertFerry SegersAlec SeverinBen SeysHerbert StaljanssensSylvia TopsSteve Van BaelEric van der HeijdenRobert van der KroftWouter Van GhysegemBart VantieghemChristian VerhaegheMichael Vincent en Yncke.

Eind dit jaar verschijnt trouwens een derde Nero-hommage na albums door Kim Duchateau (De Zeven Vloeken) en het duo Luc Cromheecke en Willy Linthout (De Toet van Tut). En wel door Sleens tekenende rechterhand Dirk Stallaert op scenario van Nero-fan Kim Duchateau. Volgens Sleens laatste levensgezellin Catharina Kochuyt wordt het een dik avontuur zoals in de begindagen van Nero.

Reeks
Huldeboek Marc Sleen
Pagina's
48
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
humor
illustraties
Extra
illustraties en gags
Prijs
€ 30,00
Terug naar overzicht